Oldal kiválasztása

32182.jpg

Sokak szerint a tavalyi év egyik legjobb A38 Hajós koncertje az akusztikus (minimál)technóban utazó Brandt Brauer Frick trió frenetikus élő szettje volt. A zenekar most egy új stúdiólemezzel és klippel adott magáról hírt.

brandt-brauer-frick-miami.jpg

A három német muzsikus, a dzsesszista Daniel Brandt és Jan Brauer, illetve a klasszikuszenei képzettségű Paul Frick 2008 óta dolgozik együtt és állít elő zongorával, vibrafonnal, vonós és ütős hangszerekkel, kifejezetten akusztikus módszerekkel leginkább minimáltechnónak nevezhető zenét. Előző, You Make Me Real című lemezüket például egy 10 fős kamarazenekarral rögzítették, és vendégszerepelt rajta az A38-on tavaly óriási sikerrel fellépő poszt-dubstep-popdíva, Emika is. A márciusban az előző albumhoz hasonlóan a !K7 kiadónál megjelent Miami című korongjuk ennél szárazabb és tömörebb, ami semmiképp sem jelenti, hogy rosszabb lenne elődjénél. Ezúttal is sok neves vendégzenész is szerepel a lemezen, köztük az angol soulénekes Jamie Lidell, a német avant-pop veteránja, az A38-on többször is koncertező Einstürzende Neubauten egyik alapítója, Gudrun Gut, vagy az orosz minimál-house és -technó cárnője, Nina Kraviz.

A lemezről elsőként kimásolt dalhoz, a Plastic Like Your Motherhöz nemrég a BBF szinte összes videóanyagát rendező, a már említett Emikának és Nina Kraviznak is dolgozó, kölni, berlini és londoni művészeket tömörítő Park Bennett Films készített klipet, amit alább lehet megtekinteni. A szám vendégénekese a Sa-Ra Creative Partnersből ismert Om’Mas Keith, aki nem mellékesen a tavaly nagy sikert arató Frank Ocean-lemez, a Channel Orange Grammyra jelölt producere volt:

Emitt pedig a lemez egyik Jamie Lidellel készített száma, a Broken Pieces:

És ha már szóba került a Park Bennett Films, akkor megmutatjuk tőlük kedvenc klipünket – természetesen ez is Brandt Brauer Frick, és érdemes figyelni az intrót: