Oldal kiválasztása

42107.jpg

A hétvégét a magunk részéről az Irie Maffiával töltöttük, és nagyon jó volt nekünk, mivel csütörtökön jelent meg a legjobb magyar dancehall-hiphop-reggae zenekar új albuma, a Nagyon jó lesz. Maga a lemezanyag nem volt ismeretlen számunkra, hiszen alig egy hónapja egy jótékonysági koncert keretei között az A38-on volt az album elő-lemezbemutatója (Az „igazi” premier április 25-én lesz), amin az anyag tizenhárom számából tizet eljátszott az együttes. A Nagyon jó lesz egyébként bizonyos fokú váltást jelent a Maffiánál, ugyanis a lemez még a korábbiaknál is változatosabb stílusparádé, nagy riffekkel megtámogatott rockos zúzás (Zene zeng) éppúgy hallható rajta, mint döngölős, elektronikával alaposan megküldött moombahton (See No Barrier), és a végére még egy monumentális szimfonikus elektropop-szerzemény (a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával felvett Bloodshot Eyes) is befért. Persze ott, ahol mondjuk Beenie Man az egyik vendégművész (Cross the Roads), a trú dancehall-arcoknak sem kell aggódniuk.

A rengeteg közreműködő között azonban nem vész el az Irie Maffia fantasztikus énekesnője, Sena, aki elképesztő sokoldalúsággal énekli-rappeli végig a lemezt, és aki egyébként legközelebb május 10-én lép fel az A38 Hajón, szintén frissen megjelent Lots of Trees című lemezének anyagával. És amitől igazán nagyon jó lesz mindannyiunknak: múlt csütörtöktől két héten át a teljes album ingyen letölthető az Irie Maffia Facebook-oldaláról mp3 vagy wav fprmátumban. Akik pedig valamilyen érthetetlen okból még mindig hezitálnak, azok itt meghallgathatják az anyagot:

Bár valószínűleg már mindenki látta, azért ide ágyazzuk a lemez első, már jó egy éve elkészült videóklipjét, az egyik legtöbbet foglalkoztatott és legtermékenyebb magyar kliprendező, Miki 357 munkáját: