Oldal kiválasztása

Július utolsó teljes hetében egy csomó fiatal, új és legfőképpen friss magyar zenekar és előadó fogadja az A38 Hajó fedélzetén azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mi zajlik könnyűzenében a mainstream alatt, de a nyugati trendektől nem függetlenül Magyarországon. Az első Rakéta Fesztivált egy unatkozó baráti társaság találta ki még 2011-ben, egy végigbulizott hétre utólag ráfogva, ez bizony fesztivál volt. Tavaly nyáron aztán a némiképp kicserélődött társaságnak eszébe jutott, hogy csak meg kéne szervezni ezt a fesztivált és utolsó pillanatban végigtelefonáltak néhány zenekart és helyet. Végül különböző belvárosi kocsmákban és klubokban lezajlott az első igazi Rakéta Fesztivál főleg az akkoriban kiteljesedő magyar hálószoba-színtér zenekarainak közreműködésével. Itt adta első koncertjüket a szintipunk angyalarcú ördögei, a Broken Cups, az Elvis-mitológiát Cseh Tamás-i köpenybe bújtató E Sávok, az év legmenőbb refrénjeit hozó Somersault Boy, és állítólag volt egy semmiből beeső holland punkzenekar is.

rakéta-kép.jpg

Labyrinth Ear: Snow White

 

Idén szervezők úgy gondolták, az lesz a legjobb, ha az egész fesztivált egy állandó helyre teszik és inkább a fellépőkre bízzák a változatosságot. A szintipoptól kezdve, a hardcore punkon, a kísérleti zenéken, zajos dubtechnón, táncos house-on, egyszálgitáros dalszerzőkön és még sok-sok mindenen át, egészen az egyszerű popzenéig mindenféle műfaj képviselteti magát a fesztivál lineupjában. Nyilván ki lehetne emelni egy-egy zenekart, elsősorban talán az egyetlen külföldi fellépőt, a londoni Labyrinth Eart, de nem tesszük, inkább következzen a fesztivál szervezői által készített mixtape minden fellépőtől egy-egy dallal – köztük eddig kiadatlan felvételekkel is: http://raketasounds.bandcamp.com

A szervezők elmondása szerint, a Rakéta Fesztivált közép/hosszútávon egy egyre nyomatékosabb alternatívaként képzelik el a nagy magyar fesztiválok között, amolyan magyar megfelelőjeként a spanyol Primavera vagy lengyel Off fesztiváloknak. Egy olyan eseményként, ami a népszerűség helyett inkább az újdonságokra, aktualitásokra koncentrálna. Hogy ebből mi lesz, az a jövő zenéje, most mindenesetre egy izgalmas hétre van kilátásunk!

Mikor: 2013. július 22 és 28 között, kivéve 27-én.

Mennyiért: Hétfőn és szerdán ingyen, a többi napon 1000-1000 forintért.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/511556768892240/