A nyár legcoolabb bulija – Rakéta Fesztivál az A38 Hajón

Július utolsó teljes hetében egy csomó fiatal, új és legfőképpen friss magyar zenekar és előadó fogadja az A38 Hajó fedélzetén azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mi zajlik könnyűzenében a mainstream alatt, de a nyugati trendektől nem függetlenül Magyarországon. Az első Rakéta Fesztivált egy unatkozó baráti társaság találta ki még 2011-ben, egy végigbulizott hétre utólag ráfogva, ez bizony fesztivál volt. Tavaly nyáron aztán a némiképp kicserélődött társaságnak eszébe jutott, hogy csak meg kéne szervezni ezt a fesztivált és utolsó pillanatban végigtelefonáltak néhány zenekart és helyet. Végül különböző belvárosi kocsmákban és klubokban lezajlott az első igazi Rakéta Fesztivál főleg az akkoriban kiteljesedő magyar hálószoba-színtér zenekarainak közreműködésével. Itt adta első koncertjüket a szintipunk angyalarcú ördögei, a Broken Cups, az Elvis-mitológiát Cseh Tamás-i köpenybe bújtató E Sávok, az év legmenőbb refrénjeit hozó Somersault Boy, és állítólag volt egy semmiből beeső holland punkzenekar is.

rakéta-kép.jpg

Labyrinth Ear: Snow White

 

Idén szervezők úgy gondolták, az lesz a legjobb, ha az egész fesztivált egy állandó helyre teszik és inkább a fellépőkre bízzák a változatosságot. A szintipoptól kezdve, a hardcore punkon, a kísérleti zenéken, zajos dubtechnón, táncos house-on, egyszálgitáros dalszerzőkön és még sok-sok mindenen át, egészen az egyszerű popzenéig mindenféle műfaj képviselteti magát a fesztivál lineupjában. Nyilván ki lehetne emelni egy-egy zenekart, elsősorban talán az egyetlen külföldi fellépőt, a londoni Labyrinth Eart, de nem tesszük, inkább következzen a fesztivál szervezői által készített mixtape minden fellépőtől egy-egy dallal – köztük eddig kiadatlan felvételekkel is: http://raketasounds.bandcamp.com

A szervezők elmondása szerint, a Rakéta Fesztivált közép/hosszútávon egy egyre nyomatékosabb alternatívaként képzelik el a nagy magyar fesztiválok között, amolyan magyar megfelelőjeként a spanyol Primavera vagy lengyel Off fesztiváloknak. Egy olyan eseményként, ami a népszerűség helyett inkább az újdonságokra, aktualitásokra koncentrálna. Hogy ebből mi lesz, az a jövő zenéje, most mindenesetre egy izgalmas hétre van kilátásunk!

Mikor: 2013. július 22 és 28 között, kivéve 27-én.

Mennyiért: Hétfőn és szerdán ingyen, a többi napon 1000-1000 forintért.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/511556768892240/

Szólj hozzá!