Oldal kiválasztása

141019_off03_DanMonick.jpg

Ma jelent meg a kaliforniai HC-punk szupergrupp, az OFF! új lemeze. A New York Times Press Play rovatában még egy ideig meghallgatható Wasted Years méltó követője a tavalyelőtti első lemeznek: gyors, durva és energikus, érződik belőle, hogy az ex-Black Flag- és Circle Jerks-énekes Keith Morris és zenekara nem sokat pepecselt a stúdióban. Az egészet pár nap alatt rántották fel a próbateremben egy nyolcsávos magnóra. És hamarosan az is kiderül, hogy miképp hangzik mindez élőben: az OFF! ugyanis ma nem csupán az új albumot jelentette meg, hanem bejelentette őszi európai turnéját, ezzel együtt azt, hogy október 19-n az A38 Hajón lép fel.

Kicsit talán fellengzősen hangzik a hardcore-supergroup kifejezés, pedig az OFF!-ra pontosan illik. A Black Flag, a Circle Jerks, a hard rock duó Burning Brides, a Red Kross, a Rocket From The Crypt – ezekből a zenekarokból áll össze az OFF! tagsága: a Black Flag Henry Rollins előtti énekese, a tavaly a FLAG-gel turnézó Keith Morris (a sztoriról itt írtunk), a feleségével a White Stripes, a QOTSA, az Audioslave és a Mastodon előtt fellépő Dimitri Dimitri Coats és társaik 2009-ben alakult zenekarára sokan legyintettek, aztán az első gyűjteményes lemez, majd az elképesztően jól fogadott első nagylemez bebizonyította, hogy az öregfiúk HC-brigádja igencsak invenciózus és energikus vállalkozás.

Mindebben nem csupán az egyszerű, de odacsapós hardcore-punkrocnak van szerepe, de például a Black Flag-alapító Greg Ginn testvérének, a grafikus Raymond Pettibonnak is (aki a sokat hivatkozott Black Flag-embléma mellett pédául a Sonic Youth Goo-jának borítóját is tervezte). Pettibon több OFF!-grafikát készített már, és a Wasted Years alant látható tervét is neki tulajdonítják – annak ellenére, hogy egy Catatonic Youth nevű produkció obskúrus 2007-es kiadványán más név alatt már feltűnt az illusztráció.

Wasted Tears.png