Oldal kiválasztása

A több mint harminc éves experimentális rockzenekar, a Swans Michael Gira vezetésével újra európai turnén. A letaglózó erejű koncertjeiről, monumentális album-emlékműveiről, és kompromisszummentességéről elhíresült zenekar pedig a várhatóan katartikus budapesti koncertje előtt még betört a videójáték-iparba is: a No Wave két készítője, a Red City Noise és Trevor Reveur is a Swanst nevezte meg a click-and-play kaland egyik ihletőjéül, egy külön szintet szentelve a zenekarnak.

a9d17df9.jpg

A No Wave lényegében nem más, mint egy bitekből emelt emlékmű annak a színtérnek, amelyik többek között a Sonic Youth-t, a Foetust, a Birthday Partyt vagy éppen az A38-on decemberben fellépett Lydia Lunch-ot adta a világnak. A játék kezdetén egy brooklyni srác, Jim vagy, aki, miután felfedezi a New York-i undergroundot, lemegy a helyi klubba – innentől pedig csak rajtad áll, hogy túléled-e az aznapi koncertet (és befűzöd a kiszemelt a hölgyet), vagy éppen megráz az áram, miközben „pirosba akarod tolni a zenekart”. Dönthetsz arról, mit válaszolsz a kidobónak vagy az épp egy fékezőrakétát meggyújtó helyi arcnak, beszólsz-e a zenekarnak, mert hangosan játszanak – minden kombináció, minden sorrend más-más eredménnyel jár.

 

Külön öröm, hogy a játék egyik szintjén egy „Swamps” nevű banda játszik a hasonló nevű zenekar ikonikus vicsorgó borítója előtt. Ha nem tudod, hogy reagálna Michael Gira arra, hogy szerinted túl halkan játszik vagy nem tudod még, hogy viselkedj a budapesti koncertjükön, most előre tesztelheted!