Oldal kiválasztása

A Lajstrom mellett (ahol legutoljára a Terrible Ted mutatkozott be) elindul az A38 blogjának még egy új rovata, Horizont címmel, mely a hajón fellépő, aránylag frissen alakult külföldi zenekarokat mutatja be rövid villáminterjúkon keresztül. Első alkalommal a nyolcvanas évek szintipopját revitalizáló szlovák Purist van soron. Az első, Colorful Noise című lemezét épp a napokban megjelentető trió október másodikán lép majd fel az A38-on, a magyar Hangmás és az olasz Joycut társaságában.

purist_14.jpg

Kik?

Juraj Petak – ének, gitár, billentyűk; Alan Prekop – basszusgitár, billentyűk; Liam Whybrow – dob.

Mit?

Elektropop. Ahogy a nevünk is sugallja, a stílusunkra jellemző az egyszerűség, a letisztultság. Persze ezt könyebb mondani, mint elérni – ahogy egy ismerősünk megfogalmazta, az egyszerűség nagy erény, de sok munka van mögötte.

Hogyan és mikor?

A sors akarta úgy, hogy mi hárman találkozzunk! Alannel még 2007-ben ismerkedtem meg, egy fesztiválon, ahol az én sátramban aludt, mert neki nem volt sajátja. Volt ugyan egy közös barátunk – aki egyébként a menedzserünk is -, de az előtt nem beszélgettünk egy percet sem. Az előző dobosunk pedig tavaly lelépett egy olyan koncert után, amire a mostani dobosunk eljött megnézni minket! El tudjátok ezt hinni?

Példaképek?

A megalakulása óta nagy rajongói vagyunk egy ausztrál bandának, a Rufusnak! Négy év alatt annyira befutottak, hogy most már tízezer rajongójuk van facebookon. Követendő példa.

Kivel lépnétek fel az A38-on?

Szívesen lépnénk fel (ő november 28.-án koncertezik majd a hajón) előtt, nagyon bírjuk a stílusát! Ráadásul abban a stúdióban vettük fel a lemezünket, ahol ő is (Red Bull Studios Coppenhagen). Egyszerűen lehengerlő élőben, ne hagyjátok ki!

Tervek, álmok, rémálmok?

Jelenleg minden energiánkat az első lemezünk, a Colorful Noise köti le.

—-

Itt meghallgatható a Purist első, Purist című EP-je:

Ez pedig a zenekar első klipje, a Renaissance című számhoz:

 

Ez pedig egy újabb klip, a Back című számhoz: