Oldal kiválasztása
Will Butler

A hajón fellépő Owen Pallett harcostársa új lemezzel

Bár az A38 Hajó még elég messze van attól, hogy az Arcade Fire tartson itt klubkoncertet, az mégis fontos hír, hogy a kanadai zenekar billentyűs-zeneszerzője, Will Butler megjelentette első szólóalbumát. Az Arcade Fire állandó hangszerelője, Butler régi harcostársa, Owen Pallett ugyanis április 17-én lép fel az A38-on. Pallett ugyan az itt bemutatott lemezen nem működött közre, de Spike Jonze A nőjéhez Butlerrel közösen írt filmzenéjükért tavaly együtt kaptak Oscar-jelölést.

Will Butler Policy című lemeze március 10-én jelenik meg a Merge Recordsnál. A megjelenés előtt azonban online meghallgatható a Spotify-on. A felvételek egyébként Jimi Hendrix egykori szobájában zajlottak a híres New York-i Electric Lady stúdió fölött. Természetesen minden hangszeren Butler játszott, a szintén Arcade Fire-tag Jeremy Gara csak a dobsávokat játszotta fel. És épp a napokban ért véget Butler és a Guardian sajátos kísérlete, aminek az  volt a lényege, hogy Butler egy héten át minden nap írt egy számot egy-egy hírhez. A dalokat a Guardian külön erre a célra létrehozott Soundcloud-csatornáján lehet meghallgatni.

Emitt pedig a nyolcszámos, mindössze félórás Policy, amin Talking Heads-es újhullámtól (Anna) rock ‘n’ rollon (Take My Side) és zongorás-vonós balladán (Sing to Me) át menetelős indie-funkig (Something’s Coming) mindenféle stílus megtalálható.