Oldal kiválasztása
Egy folytonosan kísérletező, elmélyült, remek szintipop-darkwave zenekar: Lust For Youth

Egy folytonosan kísérletező, elmélyült, remek szintipop-darkwave zenekar: Lust For Youth

Egy remek posztpunk-szintipop-darkwave trió Koppenhágából: a Lust For Youth sötét hangulatú, a Joy Division világát megidéző zenéje a dán underground színtér egyik legjobbja. A zenekar október harmadikán először lép fel Magyarországon, az A38 Hajó különleges, intim hangulatú kiállítóterében. A koncert kapcsán beszélgettünk az alapító-frontember Hannes Norrvide-vel a zenekarrá válásról, a turnézás nehézségeiről és remixekről.

Az Internationalt számait már nem egyedül írtad, ugyanis a Lust For Youth a te szólóprojektedből egy háromtagú zenekará fejlődött. Hogy találtad meg a két másik tagot? Milyen hatással volt ez a váltás a lemezre?

Régóta ismertük már egymást, szóval nagyon természetes dolognak éreztem a váltást.

Több interjúban is azt nyilatkoztad, hogy erre a lemezre már sokkal befogadhatóbb popdalokat akartál írni. Miért?

Pénz.

A lemezen közreműködik többek közt Elias Bender Rønnenfelt (Iceage, Marching Church) is.

Ő jóbarátunk és az igazat megvallva, amikor stúdióztunk, rengeteg ember látogatott meg bennünket – van aki csak beugrott egy italra, mások ott maradtak és velünk együtt ötleteltek és dolgoztak a dalokon.

Az International szövegeinek egyik fő témája állításod szerint „az utazással, a turnézással járó gyökértelenség érzése, az egész embertelensége”. Kifejtenéd ezt?

A turnézás egyet jelent azzal, hogy parkolópályára teszed az életedet, de legalábbis nem tudsz normális életet élni, amikor épp benne vagy. Hosszú órákig vársz a repülőtéren, vagy épp egy autóban, aztán megérkezel a városba, ahol épp fel kell lépned, majd elütöd az időt a bárban vagy máshol, míg végre elkezdődhet a beállás. Számomra a turnézás nem inspiráló, nehéz megmaradnom kreatívnak, letompul az agyam.

Abbahagynád a turnézást, ha tudnád, hogy attól még tovább zenélhetsz és jelentethetsz meg lemezeket?

Nem.

Nemrég megjelent egy remix EP-tek, mi alapján választottátok ki a közreműködőket?

Mindannyian a barátaink és olyan emberekkel szeretünk dolgozni, akiket ismerünk és szeretünk.