Oldal kiválasztása
The Heavy

A legamerikaibb angol együttes: The Heavy

A zenekar, ami NFL-himnuszokat éppúgy szerzett, mint Tarantino-trailerzenét: a bluest-soult monumentális stadionhimnusz-témákba oltó The Heavy először lép fel Magyarországon. A brit kvartett többek között a Coachella fesztivál után június 22-én az A38 Hajón is koncertet ad, és a fellépés előtt itt meghallgatható a Heavy ma megjelent új nagylemeze, a Hurt & The Merciless.

Az angol kvartettnél kevés produkció játszik „amerikaibb” zenét. Olyannyira, hogy szinte mindegyik számuk reklámfilmzeneként, sorozat-betétdalként, videojáték-aláfestőként végezte. Talán nem létezik kortárs zenekar, amitől ennyiszer használtak volna fel zenét. Valami különös oknál fogva főleg az amerikai profi futball-liga, az NFL imádja a Heavy munkásságát, és ha a zenekar egy kicsit népszerűbb, meg amerikaibb lenne, még talán egy Super Bowl halftime showra is jó lenne. És „természetesen” a Heavy Same Ol’ című száma szól Tarantino Aljas nyolcasának trailerében is.

A Heavy új lemezén, a ma megjelent Hurt & The Mercilessen is ezt a jellegzetes, kemény hangzású, zuhogó dobokkal, masszív gitárokkal megtámogatott neo-soul/neo-bluest viszi tovább. Motown-funk, recsegős fúvósok, Kelvin Swaby tökéletes soul-hangja, hatalmas, nagyívű, klubban/stadionban/fürdőkádban szégyentelenül üvölthető refrének… mindez együtt a Heavy. Az alant teljes egészében meghallgatható Hurt & The Merciless turnéja során a zenekar fellép a Coachella mindkét hétvégéjén, aztán vissztér Európába, és júniusban többek között az A38 Hajón ad minden bizonnyal súlyos klubkoncertet.