Oldal kiválasztása
Black Milk

Jazzfunk és agyas hiphop: Black Milk

A detroiti beatmester, producer és MC, Black Milk tíz éve pörög a slam/freestyle élvonalában. A mesterének bevallottan J Dillát tartó rapper lendületes koncertjeiről és nagy együttműködőkedvéről híresült el. Dolgozott együtt Jack White-tal és a dzsesszmágus Robert Glasperrel, de az úttörő dzsesszkvartettel, a BADBADNOTGOOD-dal is. Black Milk május 23-án lép fel az A38 Hajón, lejjebb pedig megmutatjuk frissen megjelent új lemezét, amit kísérőzenekarával, a Nat Turnerrel vett fel.

A karrierjét nagyon korán, 15 évesen kezdő, harmincéves korára már komplett diszkográfiát maga mögött tudó MC-producer laza, soulos, jazzes hiphopja, pörgös freestyle-ja komoly népszerűséget hozott, egy-két lemezével még az R&B-listákról is kitört a mainstreambe.

Persze Black Milk sosem kereste az olcsó sikert, producerként mindig jobban érdekelték a kísérletezőbb bítek, MC-ként pedig a komolyabb témák. Rengeteget szövegel szebb napokat látott, imádott városáról, Detroitról, de legutóbb Nat Turner nevű zenekarával – nagy meglepetésre – egy teljesen instrumentális albumot vett fel. Az ízig-vérig jazzfunk albumról nem igazán derül ki, hogy Black Milk mekkora király a színpadon, ezért a legalulra odateszünk egy egészen friss koncertfelvételt, ami az Otis Mountain fesztiválon készült.

Black Milk fellépése az Otis Mountain fesztiválon: