Oldal kiválasztása

Glamúr grunge: Alone In The Moon

Június 29-én a DaiKiRi társaságában mutatja be legújabb, Glamour Grunge című EP-jét az Alone In The Moon. A grunge-stoner hatásokat eklektikus rockzenével ötvöző trió pár napja már mesélt nekünk róla, valamint bemutattuk a Body Police-hoz készült friss klipet is – most viszont a blogon debütál mind a hat új szám! Az Alice In Chains, a Queens Of The Stone Age vagy épp Chris Cornell bűvöletében készült friss dalokról Várhidi Adrián énekes-gitáros mesélt nekünk.

27

A húszas évek második felében érkezik az első kapuzárási pánik: már elég idős vagy ahhoz, hogy ráébredj: a tetteidnek következményei vannak. Ha nem vigyázol magadra, a tested elkezd jelezni, nem bírod már úgy az éjszakázást. Ha nem vagy boldog, nem vagy jó helyen, nem vagy jó emberekkel, a lelked elkezd szakadozni: kiégés, depresszió. Ha nem építkeztél okosan, nem dolgoztál elég keményen az önbecsülésed elkezd oszladozni, hiszen veled egykorú emberek sok esetben már saját vállalkozást vezetnek, saját lakással, saját kocsival és saját modellel, és rossz érzés rádöbbenni, hogy ez hirtelen neked is elkezd számítani valamilyen szinten, pedig korábban csak röhögtél ezeken az embereken. Közben nálad fiatalabb srácok zenekarai sokkal sikeresebbek a tiédnél. Ha nem haltál meg a rock n rollért, egy irodában ülsz és lassan hízol.

The Jury

Mindenki ítélkezik arról is, hogy mindenki ítélkezik. Számos esetben kapom magam azon, hogy inkább nem mondok ki valamit, mert valamilyen szempontból biztos sért valakit. Nyilván ebből rengeteg embernek elege van.  Részben ezért is tettünk a dalba egy masszív Tool imitációt, csak lehessen anyázni egy kicsit.

#MyLifeIsBetterThanYours

Szerintem a cím magáért beszél, bár nem akarom elkiabálni, mintha az utóbbi időszakban egyre több embernek lenne elege ebből a tomboló social mediás önimádatból.

Be a Woman!

Egy duplacsavaros adalék az egyre élesebb szexista diskurzushoz.

Body Police

Túl vékony, túl vastag, túl cukros, túl izmos, túl magas, túl szőrös, túl zsíros. Sportolj, de ne túl sokat, mert tönkremennek az ízületeid, egyél zöldséget, de nézd meg honnan van, hiszen permetezik, egyél gyümölcsöt, de ne túl sokat, mert tele van cukorral. Ezt lehet, ezt nem lehet, de mégis lehet, de mégsem lehet.

Recluse

Szintén a húszas évek közepe környékén kezdi el szerintem először komolyan fontolgatni az ember, hogy ki kellene költözni vidékre, átállni az önellátásra, mert ezt a rengeteg hülyét, vagy a saját hülyeséged egyszerűen nem lehet elviselni. Csak legyen internet.

A cikk elkészülését a Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
cstp-logo-web-smallnka_hu