Oldal kiválasztása

A zenekar, aminek Tarantino-filmekben lenne a helye: Messer Chups az A38 Hajón

A Messer Chups zenéje olyan, mintha az éjszaka furcsa teremtményei kiszöktek volna a napra, hogy egy eszement beach partyn ropják egész nap. A szentpétervári trió psychobillyje a ’60-as évek surf rockjával ütközteti a B-kategóriás horror- és sci-fi filmeket, amit június 13-án a Tetőterasz közönsége is megtapasztalhat az A38 Hajó legnagyobb nyári horror surf partiján.

Milyen lenne ha Lugosi Béla és Ed Wood szörfözni mentek volna? A Messer Chups psychobilly zenéje szavak nélkül is tökéletesen leírja ezt az abszurd jelenetet. Nem is értjük, miért nem csapott még le bájosan bizarr dalaikra Tarantino.

A szentpétervári trió két évtizede nyomja surf-rock áztatta zenéjüket, amikben a B-kategóriás horror-, sci-fi filmek és a ponyvairodalom szinte összes fontos szereplője feltűnik, mellette rengeteg film-és rajzfilmbetét, különféle hangeffektek és horrorisztikus zajok, sőt egy kis orosz melódia is. Ráadásul nemcsak hangban, hanem megjelenésükkel is megspékelik az élményt, hiszen a színpadon Oleg Gitarkin, a dögös Zombierella (Svetlana Nagayeva) és Dr. Boris mozdulatai és megjelenése önmagában is figyelmet követel. A zenekar most, közel 10 év után új, Taste the Blood of Guitaracula c. új lemezével tér vissza az A38 Tetőteraszára június 13-án.