Oldal kiválasztása

Az A38 Akadémia képzésvezetője, Váczi Kristóf mutatja be diákoknak a Hajó panorámastúdióját

Pályaválasztás előtt álló gimnazistáknak mutattuk körbe az A38 Hajót és az A38 Akadémia októberben induló képzéseit. Barta Nikolettet, az Így Dolgozunk Mi pályaválasztási és készségfejlesztési program alapítóját kérdeztük, hogy milyen tapasztalatokkal távoztak a diákok a helyszínbejárásról.

Mi volt az Így Dolgozunk Mi tábor kiindulópontja, és hogy értékelitek ezt a projekthetet?
Idén 4. alkalommal szerveztük meg a projekthetet, ami ismét egy nagyon jó élmény volt a számunkra. A tábor kiindulópontja, hogy segítsük a középiskolás fiatalokat a tudatosabb pályaválasztásban, hogy megmutassuk nekik, mennyi lehetőségük van az életben a szakmaválasztás terén, hogy inspiráljuk őket különböző sztorik által és hogy betekintést engedjünk a munka világába. Sokan úgy jönnek el hozzánk 16-17 évesen, hogy szülői nyomás miatt csak egyetlen lehetséges jövőképet látnak maguk előtt. Aztán ahogyan haladunk előre a hét során, egyre több szakember életútját ismerik meg, egyre tisztább képet kapnak magukról, elkezdik megismerni a munka világát és rájönnek arra, hogy mennyi lehetőségük van, mennyire sok minden közül válogathatnak. Sőt, ráeszmélnek arra, hogy ők maguk is megteremthetik a saját szakmájukat. A meghívott előadók hitet és inspirációt adnak ezeknek a fiataloknak, a folyamatos visszajelzések és tréningek által pedig egyre tisztább képük lesz arról, miben tehetséges ők igazán, mik azok az erőforrások, amikre érdemes lehet támaszkodniuk a jövőben. Azt hiszem, ezt a célt idén is sikerült elérnünk. 🙂


Hogy tetszett a táborozóknak az A38 Hajó, mint helyszín?
Egyöntetűen imádták! Nagyon tetszett nekik a körbevezetés exkluzivitása, a történetmesélés, az a fajta szakértelem és professzionalitás, amivel fogadtátok őket és meséltetek nekik. Jó volt látni számukra azt, hogy az A38 valóban az a hely, ahol a szakértelem találkozik a lazasággal és „coolsággal”. Sokak fejében a Hajó eddig „csak egy szórakozóhelyként” élt, most azt is látták, hogy mennyi munka van az egyes produkciók mögött, sőt, mennyi lehetőséget kínáltok még, amelyekről soha nem is tudtak. Az pedig, hogy a csapat fele maradt még a szakmai program után, hogy az esti élő műsor kulisszái mögé lessen, szerintem jó példa arra, hogy mennyire szerették a nálatok töltött időt.

A visszajelzések alapján mennyire találták érdekesnek az A38 Akadémia képzéseit?
Azt tapasztaltuk, hogy többek érdeklődését felkeltették a képzések, jó volt látni rajtuk azt, hogy szinten kinyílt egy új világ előttük, hogy új szakmákat ismertek meg. A táborzárásnál többen emelték ki, hogy elgondolkoznak azon, hogy a középiskola után nálatok végeznek el egy képzést (a hang-, és mozgóképtechnika volt népszerű náluk), mert látnak benne fantáziát és érdekli őket ez a világ.

Ha te is részt vennél hasonló helyszínbejáráson, gyere el a szeptember 9-i nyílt napunkra, ahol az Akadémia mindhárom képzését megismerheted!