Oldal kiválasztása

Az #UjraHajo projekt keretében a koncertek mellett olyan programoknak is otthont adunk, amelyek segítségével a szakma és a közönség is közelebb kerülhet a fenntartható gondolkodáshoz és működéshez. A Zöldövezet Társulás eseménye az újrapohár-rendszer bevezetése mellett elköteleződött klubokat és fesztiválokat hozza össze, melynek keretében a vendéglátóhelyek mellett a közönség is részt vehet a párbeszédben.

Valaki azt mondja, a visszaváltható pohár a legjobb megoldás, mások szerint több buktatója van, mint előnye: itt, az A38 Hajón is sok kérdés maradt még bennünk a bevezetésük kapcsán. Pont ezért örülünk, hogy otthont adhatunk olyan eseménynek a Zöldövezet Társulás szervezésében, ami előremozdítja a témáról való gondolkodást. Ezzel párhuzamosan erőforrásainkat más környezettudatos vendéglátási eszközök bevezetésére, és arra fordítjuk, hogy teret adjunk minden párbeszédnek, amelyek hozzájárulnak a fenntartható gondolkodáshoz.

Így gyűlnek össze nálunk Budapestről és vidékről olyan vendéglátóhelyek, klubok és fesztiválok, akik megosztják egymással és a közönséggel tapasztalataikat az újrapohár-rendszerről.

Szakmai konferenciánk célja a visszaválható rendszerek népszerűsítése, közös gondolkodás a szakmával, hogy elkészülhessen egy olyan jógyakorlat-gyűjtemény, melyből a rendszert kialakítani vágyók tippeket kaphatnak

– foglalja össze a rendezvény célját a Zöldövezet Társulás. A konferencián szó lesz olyan további fenntarthatósági eszközök bevezetéséről is, amelyek hozzájárulhatnak a vendéglátóhelyeken képződő hulladék minimalizálásához: ilyenek például a visszaváltható újratányérok és a betítdíjas elviteles dobozok.

A Zöldövezet szerint az újrapohár bevezetése után csak egy lépés, hogy észrevegyük, mennyi szemetet tudnánk megspórolni okos, zöld rendszerekkel – ők és mi is bízunk venne, hogy a 2019-es esztendő áttörést fog hozni az újrarendszerek terén.

Ha téged is érdekel a fenntartható vendéglátás és szívesen beszélgetnél róla tapasztalt iparági szereplőkkel, várunk november 13-án a Kiállítótérben! Az eseményre ezen a linken tudsz jegyet vásárolni.