Oldal kiválasztása

Rövidesen magalakulásuk után már az A38 színpadán álltak és azóta sem vettek vissza a tempóból. A budapesti székhelyű HOCUSPONY nyers, energikus zenéjével, fuzzos riffekkel és feszkós vokálokkal őrjíti meg a közönséget.

Meséljetek kicsit a zenekar megalakulásáról. Hogyan ismerkedtetek meg és mikor döntöttétek el, hogy megalakítjátok a Hocuspony-t?

Niccoló: Körülbelül 3 éve elkezdtünk nyőgivel ketten lejárni a közös próbatermünkbe ahol akkor még az előző zenekarainkkal próbáltunk. Hamar rájöttünk, hogy hasonló az érdeklődési körünk.

Mi inspirál benneteket a mindennapok során?

Az apró dolgok: mindennapi túlélés és a zenélés szabadsága, a napfény, a száműzött csillagok.

Kik voltak rátok a legnagyobb hatással?

Kétezres évekbeli videójátékok, Dragon Ball, Yoshimitsu, Szecska Mester, aezakmi, Iamblichus, Plótinosz, Püthagorasz, Bátor a gyáva kutya, dübörgő gazdaság, Kablam!

Milyen tapasztalataitok vannak, milyen kezdő zenekarként ma Budapesten rálépni az érvényesülés útjára? Mik a folyamat nehézségei és pozitívumai?

Bízz a zenédben és legyél nyitott a kapcsolatokra, sosem tudhatod, ki miben fog majd segíteni!

Mondhatni még egy fiatal zenekar vagytok, mi a legnagyobb tanulság, amit az utóbbi időszakban sikerült elraktároznotok? 

Csinálni kell különben nem megy.

Mit tanácsolnátok azoknak, akik most építgetik zenei ambícióikat, mire érdemes figyelni az indulásnál?

Próbáljanak minél többet és koncert közben hangoljanak. Fontos, hogy megtalálják a saját hangzásukat, ehhez sok idő kell, nem érdemes elsietni és egyből a „befutásra” törekedni. Lehet, sőt valószínű, hogy nem az első projektjük lesz a sikeres, és bár fontosak pl. a kapcsolatok, ismeretségek, nem kell folyton kiskapukat keresni. Türelmesen végig kell járni az utat: kitartóan tanuljanak, gyakoroljanak, koncertezzenek, ez előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.

Szerintetek mi hiányzik ma leginkább a budapesti zenei életből?

A különböző műfajok képviselői között viszonylag kevés a kommunikáció, és nem mozdulnak ki a saját buborékukból és ebbe bele értem saját magunkat is.

Mi volt a legmeghökkentőbb élmény, amit a Hocuspony-val tapasztaltatok?

Az amikor bezárták a keleti blokkot. Amúgy semmi meghökkentő nem történt velünk.

A zenélésen kívül mivel foglalkoztok? Milyen projektekben vesztek még részt? 

Niccoló: Én egy lakásfodrászatot csinálok amikor nem zenélek. A hocuson kívül nincs más aktív zenei projektem. Fecó nápolyi pizza specialista és van egy DARĀGE nevű zenekara 

Mi a Hocuspony számára a következő mérföldkő?

Lemez, klip és új számok minden mennyiségben.

Hol lehet majd találkozni veletek a nyár során? 

08/02 Pontoon
08/04 Gólem
08/05 Ördögkatlan