Oldal kiválasztása

A klasszikus és kortárs hangzások között ingázó csellista, Dobrawa Czocher április 17-én előszőr lép fel a Hajón.

Dobrawa Czocher zenéjében átlépi a hagyományos határokat, a virtuóz cselló technikát ösztönös kreativitással és különböző alternatív megoldásokkal közelíti meg. Tökéletesen ötvözi a klasszikus eleganciát a kortárs kompozíciók avantgárd bájával, egy mély érzelmekkel és hangszíni újdonságokkal teli művet teremtve.

A zenész családból származó Czocher életét már fiatalon a cselló iránti szeretete határozta meg. 7 évesen kezdett el a hangszeren játszani, majd a varsói Chopin University of Music és a német Hochschule für Musik egyetemeken mélyítette el tudását. Ezen felül részt vett master classokon és nemzetközi fesztiválokon, többször nyert szóló és kamara versenyeket, 2018-ban pedig a Szczecin Filharmonikusok szóló csellistája lett, és bejárta Európa legnevesebb koncerttermeit.

A lengyel csellista több évnyi közös munkát tudhat maga mögött gyerekkori barátjával, a híres zongorista és zeneszerző Hania Ranival. 2015-ös debütáló Biała flaga című albumukkal mutatták be előszőr egyedi kémiájukat, majd a 2021-ben megjelent második, különös, pszichedelikus atmoszférájú lemezükkel, az Inner Symphonies-al folytatták kollaborációjukat.

Dobrawa Czocher 2023-as első szólóalbumában, a Dreamscapesben, az álom és a valóság két világát mossa össze. Az alvás közben felszínre törő tudatalatti én motívuma végig kíséri dalait. Egyrészt nyugodt és gyengéd, másrészt dinamikus és feszült légkört hoz létre. 
Április 17-én Dobrawa Czocher repíti el az A38 közönségét álomvilágába.