Oldal kiválasztása

Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Tonbruket, Rosa Parks, Hidden Orchestra, Ladánybene 27+1 születésnap, Erik Sumo Band & Kiss Erzsi és MikroBe lemezbemutató. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

1459778_609969995705936_1782366373_n.jpg

Június 17., kedd, 23:25 (M2), Tonbruket, Rosa Parks

 

A Tonbruket együttes a legendás jazz-zenész, Esbjörn Svensson trió nagybőgősének a formációja. Dan Berglund együttesét Esbjörn Svensson halálát követően alapította olyan kiváló jazz-zenészek társaságában, akik nem csak a jazz, hanem a rock, az etnó, az improvizált és pop-zene területén is a legnagyobbak közé tartoznak: Dan Berglund – nagybőgő, Martin Hederos – zongora, Johan Lindström – gitár és Andreas Werliin – dob. A győri Rosa Parks az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti demózás post-rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb arculatra tettek szert az utóbbi másfél évben. Ahogy a bemutatkozó nagylemez Stay Punk! Stay Prog! című dala is elmondja – persze csak címében, hiszen a Rosa Parks szerzeményeinek többsége instrumentális, ám ettől is nagyot robbannak, vagy épp ettől szólnak igazán nagyot –, a zenekar hozzáállása épp annyira beszél önmagáért, mint az, amit eddig letettek az asztalra.

Június 18., szerda, 23.25, M2, Ladánybene 27+1 – A Születésnap!

 

Reggae körökben a február hónap a világ bármely pontján Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Ezen időszakban számos fesztivál és koncert keretében emlékeznek meg minden idők legismertebb reggae zenészéről: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai. A magyar reggae megteremtésében és színvonalas működtetésében kulcsszerepet betöltő Ladánybene 27 zenekar szervezésében itthon is ismét részesei lehettünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 állóhajón! Az LB27 sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tartott eme jeles alkalomból. Ezt láthatjuk, hallhatjuk, mindenekelőtt élvezhetjük ezen az estén.

Június 19., csütörtök, 23:25, M2, Hidden Orchestra

 

A skót felföld rendkívüli elektro-akusztikus dzsesszzenekara a Hidden Orchestra, amely Night Walks című albumával debütált a nemzetközi zenei életben egy olyan hiátusba megérkezve, amelyet szépen tudtak betölteni: a hosszú ideje albumtalan Cinematic Orchestrával nemcsak a név hasonlósága, de a zenei tereké is hamar feltűnhet. A zenekar nem kizárólag instrumentális felfogásban alkot, hisz női hangbejátszások, dögös és jazzes dúdolás szerű betétek, olykor nehezen érthető szavakból álló dallamok árnyalják azt az egyébként is nagyon színes globális képet, amely egy nagyon magabiztos, eredeti, friss és erőteljes zenekar képét adja, mely bátran ingázik pihentető és nyugtalanító végletek között.

Június 20., péntek, 23:25, M2, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi

A besorolhatatlan popzenét játszó magyar együttesek éke, a downtempótól a garázspunkig tartó skálán már az összes stációt megjárt Erik Sumo Band egy év mélyfagyasztás után visszatért. A csapat felállásában ezúttal a zenekar történetét meghatározó minden tag ott volt, így hallhatók voltak jóvoltukból a legeslegnagyobb számok. A melankolikus popzene és a zsigeri tánczene közötti mezsgyén mozgó legjobb nem-hagyományos pop-produkció egyetlen koncert erejéig állt össze a nagy klasszikus felállásban: Tövisházi Ambrus – billentyűk, ének, Harcsa Veronika – ének, Kiss Erzsi – ének, Császári Gergely – ének, gitár, Mészáros Ádám – gitár, Drapos Gergely – basszusgitár, Pápai István – ütőhangszerek és Farkas Zoltán – dob. A felvételen látható-hallható év végi koncertjük igazi poptörténeti csemegévé magasztosodott kiváló hangulatával és tartalmával.

Június 22., vasárnap, 23:25, M2, MikroBe lemezbemutató

A Mikrobe 2009-ben alakult a Comethebe zenekar három tagjából. A Comethebe pedig egy 1993 óta működő popos-jazzes zenekar volt, amely ritkán tudott fellépni, hisz 10 tagját reménytelen volt akár csak a próbákra is összeszervezni, nemhogy a koncertekre. A terv az volt tehát, hogy gitár, ütőhangszerek, basszusgitár és ének felállással egy viszonylag csendes zenét játszó, kisebb zenekart hozzanak létre. Az első próbák egyikén azonban a gitárosuk rálépett a Zoral Sound feliratú torzító-pedáljára, majd játszani kezdett, ezzel megpecsételve az együttes sorsát. Az egyébként ütőhangszeres Czibere Józsi dobverőt ragadott, dobcucc mögé pattant és játszani kezdett. A basszusgitáros, énekes Váczi Kristóf, az eredeti felállás ötletgazdája, ezt látva örökre lemondott a finom, halk muzsikálás megvalósításának lehetőségéről, beletörődött a fejleményekbe, és megpróbált hangerőben is alkalmazkodni az újonnan felmerülő igényeknek. Nagy örömmel tette. Kicsivel később csatlakozott a zenekarhoz Bóta Nóri is, hogy szakmailag is elismert színvonalú énekhangon is szólhassanak az érdeklődőkhöz. Később Czibere Józsinak mennie kellett, hívta őt a nyugat. Azóta nem kis örömmel Herboly Lacival zenélnek együtt. A barátság és a siker a jó zenéjüknek köszönhetően azóta is töretlen, így a MikroBe Comethebe számokat is játszik ma, miért is ne játszana, sokak örömére.