Oldal kiválasztása

Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Amoeba, Nova Prospect, Jónás Vera Experiment, Erik Sumo Band Classic, Palotás Gábor és vendégei. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

10003901_612348772174441_236484089_n.jpg

Július 28., hétfő, 00.10 (M2), Amoeba

 

A háromfős Amoeba zenéje a táncos funk és a szenvedélyes jazz elemeit vegyíti különleges hangzássá. Grúvközpontú, elektronikus zenei ritmusokra épülő zenefolyama kicsit jazzes, kicsit funkos, bebólintós, kicsit táncolós, néha bevadulós. A dob állandóan groove-ban van, a gitár hozza a magasakat, a zenekart vezető Sabák Péter pedig hol basszuson jön, hol szintin, néha pedig énekel. Sőt, felbukkan rengeteg kütyü is, így néha mindhárman dobolnak, zajonganak. A közös zenélésükből megszülető eredmény: egy igazán menő zene, amelyre minimál-mozgást lehet végezni, hallgatni is kellemes, s mindenekelőtt: szerethető. Felállás: Boros Levente dob, Sági Viktor gitár, sampler és Sabák Péter basszusgitár, kütyük.

Július 29., kedd, 00.10 (M2), Nova Prospect

A Nova Prospect 2007. április elsején alakult Kecskeméten. A banda elődje a Booboo’s Punch nevű zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A „Booboo” feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata. A Nova Prospect a kor szellemének megfelelően meghangszerelt popdalokat játszik. A stílus alapvetően rock/metál, amibe a legváltozatosabb egyéb zenei hatások vegyülnek. (D&B, HipHop/R&B) Így válik a zene egyszerre kortalanná, másrészről teljesen frissé és modernné. A zenekar játszott olyan neves együttesekkel, mint a Subscribe, az Insane, az Idoru és a Bikini. A csapat tervei között szerepel egy új nagylemez, illetve további videoklipek elkészítése, valamint folyamatosan dolgozik a régi dalok akusztikus verzióin is, így már unplugged koncertekkel is várja rajongóit.

Július 30., szerda, 00.10 (M2), Jónás Vera Experiment

Jónás Vera a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb és legígéretesebb tagja. Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban tavaly szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Magyarországon a Jónás Vera Experiment nevű formációjával zenél, melynek tagjai Dés András (ütőhangszerek) és Csizmás András (nagybőgő). Vera énekes, dalszerző és gitáros. Saját szerzeményeit játssza, a koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Modern és személyes könnyűzene, amit játszik – a besorolásnál leginkább azt mondhatnánk műfaji kategóriaképpen, hogy „Jónás Vera”, utalva ezzel egyediségére, a zenéhez való egyedi hozzáállására.

Július 31., csütörtök, 00.10 (M2), Erik Sumo Band Classic

 

A besorolhatatlan popzenét játszó magyar együttesek éke, a downtempótól a garázspunkig tartó skálán már az összes stációt megjárt Erik Sumo Band egy év mélyfagyasztás után visszatért. A csapat felállásában ezúttal a zenekar történetét meghatározó minden tag ott volt, így hallhatók voltak jóvoltukból a legeslegnagyobb számok. A melankolikus popzene és a zsigeri tánczene közötti mezsgyén mozgó legjobb nem-hagyományos pop-produkció egyetlen koncert erejéig állt össze a nagy klasszikus felállásban: Tövisházi Ambrus – billentyűk, ének, Harcsa Veronika – ének, Kiss Erzsi – ének, Császári Gergely – ének, gitár, Mészáros Ádám – gitár, Drapos Gergely – basszusgitár, Pápai István – ütőhangszerek és Farkas Zoltán – dob. A felvételen látható-hallható év végi koncertjük igazi poptörténeti csemegévé magasztosodott kiváló hangulatával és tartalmával.

Augusztus 3., vasárnap, 23.55 (M2), Palotás Gábor és vendégei

 

Palotás Gábor hétéves korában ismerkedett meg az ütőhangszerekkel, s 1998-ban a Győrben megrendezett Országos Ütőhangszeres Szóló- és Duó Versenyen duó kategóriában már különdíjban részesült, majd 1999-ben és 2003-ban a miskolci Országos Ütőhangszeres Versenyen ért el harmadik helyezést. A 2003/2004-es tanévben az Amadinda Ütőegyüttes oszlopos tagja, Holló Aurél tanította, s hamarosan a debreceni SONUS ütőhangszeres együttesnek lett tagja, amellyel külföldön (Lengyelország, Szlovákia, Japán) játszott, valamint számos verseny résztvevőjeként a Debrecenben megrendezett Országos Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozón és Versenyen 2005-ben első díjat, 2006-ban harmadik díjat, 2007-ben ismét első díjat és a Debreceni Egyetem különdíját nyerte el. Ezen az estén ezt a kiváló ifjú ütőhangszerest és marimba-művészt láthatjuk-hallhatjuk, aki kortárs szerzemények tolmácsolójaként már nemzetközi ismertséget vívott ki magának, s aki ezúttal kedvenc darabjaival lepte meg és kápráztatta el közönségét. A felállás: Palotás Gábor – marimba, ütőhangszerek, Baráth Bálint – szintetizátorok, Nagy Ákos – szintetizátorok, elektronika, ütőhangszerek, Keresteš Szabolcs – elektronika. Közreműködik a Hungarian Soundpainting Orchestra. Vezényel: Gryllus Samu.