Oldal kiválasztása
Fauno Pera

Tört ritmusokra húzott zavarba ejtő hangok: Fauno Pera

Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. A Fauno Pera (ejtsd: faun opera) a FatCat Band alapító testvérpárjának új zenekara. Kísérletező progrockjában ott kavarog a hatvanas-hetvenes évek Doorsos pszichedéliája vagy a Mars Volta avant-rockja. A trió első, 2014-es Funeral Party című EP-jén a Turbo frontembere, Tanka Balázs is közreműködött. Mindebből kiderül, hogy a Fauno Pera egyfajta revival posztrockot játszik, jellegzetes, sajátos ízzel, és nagyon markáns elképzelésekkel. A zenekar április 15-én lép fel a francia-kanadai Vialka társaságában az A38 Hajón. (A Vialkával készített interjúnk itt olvasható.)

Kik?
A Fauno Pera alapvetően egy Czibolya Tamás, Czibolya Péter és Borka Zsombor alkotta trióként értelmezhető, melyhez alkalomszerűen csapódik a Quimby hős trombitása, Kárpáti Dodi saját és egyéb zörejeivel.

Mit?
Nevezzük akár kísérleti zenének: tört ritmusokra húzott zavarba ejtő hangok vehemens és egészséges hangerőn való előállítása, rángás.

Hogyan és mikor?
Zsenge korúak számára túl hosszú, idősebbeknek túl rövid idő alatt, valahol Európában.

Példaképek?
A századelős orosz irodalom megannyi karaktere.

Kivel lépnétek fel az A38-on?
A hetvenes évek japán, a nyolcvanas évek berlini, a kilencvenes évek keleti parti undergroundjának szabadon választott szereplőivel.

Tervek, álmok, rémálmok?
Húsz éven belül befutni a Balti-tenger egy szerény alapterületű sziget-köztársaságában.

Itt meghallgatható a teljes Funeral Party EP

[bandcamp width=400 height=274 album=3111056597 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f artwork=small]

Ez pedig a lemez zárószámához, a Hanged Manhez készült, Horváth Balázs által rendezett videóklip

És itt pedig a Fauno Pera Soundcloudja, friss számokkal

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/users/82878742″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]