Oldal kiválasztása
 Populáris dallamokra érzékeny zene gitárokra írva: twentees

Populáris dallamokra érzékeny zene gitárokra írva: twentees

Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ezúttal a Meztelen Diplomaták június 24-i A38-as tetőteraszos koncertjét felvezető, szintetizátorokkal és fúvosokkal dúsított indie rockot játszó twentees válaszolt kérdéseinkre.

Kik?

Két volt általános iskolás osztálytárs és két volt gimis évfolyamtárs. Balázs Konrád gitározik és énekel, Böjti Tamás basszusgitározik, Héjja Áron dobol, Prjevara Miklós gitározik és billentyűzik. Koncerteken csatlakozik hozzájuk egy trombitából és harsonából álló fúvós szekció is.

Mit?

Eleinte punk-rocknak indult, de mikor komolyodni kezdett a dolog, az indie rock felé kezdett orientálódni. Gyakran hívják pop rocknak is. Populáris dallamokra érzékeny zene gitárokra írva, némi garázs-beütéssel, itt-ott szintivel, fúvósokkal is megspékelve.

Hogyan és mikor?

2012 májusában egy fúvószenekari próbán Héjja Áron dobos szaxofonnal a kezében kérdezte meg a trombitát szorongató énekes-gitárost, Balázs Konrádot, hogy van-e kedve punk-rock zenekart alapítani az eredeti hangszereikkel. Ekkor csatlakozott Böjti Tamás basszusgitáros, némi kezdeti feldolgozás-játszás és egy kisebb kihagyás után Prjevara Miklós gitáros-billentyűssel kiegészülve állt fel a zenekar a jelenlegi formájában.

Példaképek?

Minden tag számára más. A mérce közös: mindannyian szeretjük az olyan popzenét, ami nem kereskedelmi céllal íródott.

Kivel lépnétek fel az A38-on?

A helyszín nem az A38 lesz, de ha a Hajó szervezésében megtartott Editors koncert előtt felléphetnénk a Barba Negra Trackben, biztosan elmorzsolnánk pár örömkönnyet. A hazaiak közül mondjuk Supernem, Blahalouisiana, Vad Fruttik.

Tervek, álmok, rémálmok?

Magyarországon szeretnénk egy stabil bázist kiépíteni, egyelőre nem tervezünk külföldre menni, többek között azért sem, mert mostanában inkább a magyar szövegekre mászunk rá, de hosszú távon nem akarjuk félredobni az angolt. Pár éven belül olyan zenekar szeretnénk lenni, aki az ország több pontján, klubokban és fesztiválon is több száz embert ugráltat meg.

A rémálmunk az, hogy máshogy értelmezik a zenéinket, mint amit mi át szeretnénk vele adni.