Oldal kiválasztása
Örökzöldek centrifugadobra és kőművesdekoltázsra: Hurra Torpedo

Örökzöldek centrifugadobra és kőművesdekoltázsra: Hurra Torpedo

A gyilkos humorú norvég trió, a Hurra Torpedo világkörüli turnéra indul! A poptörténet gigaslágereit rezsókra, hűtőládákra és mosógépekre áthangszerelő brigád a turné három külföldi koncertje közül az egyiket az A38 Hajón tartja. Ráadásul éppen a hajó születésnapján! A zenekar dobosával, Kristopher Schauval készített interjúnkból kiderül mi a legjobb háztartási gép zenélésre, milyen a felnőttkorú körülmetélés és kell-e tartanunk a torpedóktól?

Milyen emlékeid vannak a legutóbbi A38 Hajós koncertetekről?

Az már nagyon különös volt, hogy a magyar közszolgálati TV interjút készített velünk az A38 Hajó fedélzetén. A Hajó, mint koncerthelyszín megér egy külön misét. Azt a mindenit, magáért a backstage élményért ölni lehet! A világon a legjobb backstage körülmények az A38 Hajón vannak.

A Hurra Torpedoval rengeteg helyen léptetek fel, gyerekek előtt vagy érdekes helyszíneken. Mi volt a legszokatlanabb koncertkörülményetek? 

Hmm, ez egy nehéz kérdés. De talán Los Alamos (ahol az első atombomba készült el). Olyan magas a fekvése, hogy alig kaptunk levegőt. A berendezés is tökéletes volt, egy Fridgehenge nevű retró műszaki kellékek félkörében léptünk fel. De az oxigénhiány maga volt a halál.

A De 7 dødssyndene (7 főbűn) c. TV sorozat keretein belül sajátos, humoros módon elkövetted a hét főbűnt. Melyik főbűnt volt a legnehezebb elkövetni és miért?

Nagyon kemény volt, amikor Izraelben körülmetéltek. A műtét utáni kötszercseréket, a koszos szállodai mosdóba vérző péniszt, nem könnyű elfelejteni. Szerencsére a megpróbáltatás után még volt erőm ellopni a fitymámat. Rögtön jobban éreztem magamat, miután 2 nap múlva a tel-avivi strandon megsütöttem és megettem azt.

Más TV projektben is szerepeltél, egy Opel Rekord autóban és egy héten át egészségtelenül táplálkoztál. Mi volt a legutóbbi ilyen projekted?

Az utóbbi időben egy 4 szezonból álló „Dag” (Nap) c. drámasorozat forgatókönyvét írtam.

A zenészek sokszor szeretnek beszélni a hangszereikről, a gitárjaik történetéről, az erősítőkről és pedálokról. Vannak-e kedvenc háztartási gépeid? Egy Electrolux mosógép mennyiben különbözik az Indesittől, vagy egy Zanussi gáztűzhely a Whirlpooltól?

Egyértelműen! A technikára vonatkozóan vannak különös igényeink és kívánságaink. Sajnos az egyik kedvenc cuccunkat már nagyon nehéz beszerezni. Különösen az AEG Turnamatot, ami a legjobb mosógép a világon. Nagyon megnyugtató, hogy az utolsó saját példányunkat magunkkal tudjuk hozni Budapestre. Csak a legjobbat és csak nektek.

Hogyan néz ki egy Hurra Torpedo zenekari próba?

Én csak egy dobos vagyok, így ez nem érdekel.

A zenekar neve nem biztos, hogy a legmegnyugtatóbb egy állóhajó esetében. A közönségnek tartania kell a torpedóitoktól?

Haha, nem kell aggódnotok. Maximum a színpadon szétzúzott háztartási gépekből kipattanó srapnelektől, vagy törmeléktől kell tartani, de nem torpedóktól.

Vannak-e a jövőre vonatkozó terveid? Új lemez, világkörüli turné, választási kampány vagy egy Mars-expedíció?

Nincs. Még mindig Japánba szeretnénk nagyon eljutni, de lényegében ennyi.