Oldal kiválasztása
A két rezidens: Klokk & Legars

A két rezidens: Klokk & Legars

Ha szerda, akkor Loop, azaz straight friendly queer clubbing, koktélakciók és a deep house-technó tengely legforróbb zenéi az A38 Hajó dunai paonorámás orrteraszán. Ha már nem tudsz várni a kispéntekig, vagy lazítanál munka után, esetleg rákészülnél az éjszakai partyra, akkor ezeket a szerda délutánokat neked találták ki. A kétkedőknek pedig álljon itt a két rezidens – Klokk & Legars – hat kedvence, ami sosem hiányozhat a lemezestáskájukból és ami garantáltan automatára állítja a lábpumpát, bárhol és bármikor.

Legars

The Glitz featuring I AM HALO  – Rearrange The World

Legszívesebben a The Glitz egész No Drama albumát felraknám erre a listára, de most megelégszem ezzel a trekkel, amely pontosan kifejezi a szeretetemet az indie dance és a tech house közötti sikeres egyensúlyozás iránt. Kivételes pillanatokban tesszük fel, amikor úgy érezzük, a közönségünk nyitott, és már nyakig tapos a zenében.

Whirlpool Productions – From Disco To Disco

Amikor kamaszkoromban, a kilencvenes évek közepén megismertem ezt a számot, nem igazán tudtam hová tenni, de akárhányszor láttam, a szám végére azon kaptam magam, hogy szájtátva bámulok. A videoklip már akkor is kifejezett valamit, amit azóta is keresek. Mintha a Shortbusból lépnénk ki. Számomra ez a lötyögős diszkó/house a polgárpukkasztás köbe anélkül, hogy nyíltan provokálna. A kifinomultság, az elegancia, a dekadencia, az egyszerűség és az életigenlés páratlan kombinációja.

Piemont – Omm

Piemonték tech house-át nem olyan rég fedeztem fel magamnak, és alig van trekkjük, amit ne raknék fel egy buli közepén. A ritmusvilág szikárságától minden tagom reszketni kezd, miközben szabályosan beleállok a ritmusba. Tánc szempontjából a listán lévők közül azt hiszem, ebben találom meg a leginkább önmagamat.

Benoit  Sergio – Walk And Talk

A francia-amerikai duó ezt a számot eredetileg ki sem akarta adni, és mekkora bűn lett volna… Bizonyos értelemben valami hasonlót fejez ki, mint a The Glitz szám, de itt van valami teljesen megfoghatatlan atmoszféra, a lágyság és a sötétség olyan kombinációja, amelytől minden újrahallgatáskor össze-vissza borzongok.

Dusky – Careless

Örök kedvenc ez is, a Dusky legjobb időszakából. Az a benyomásom, hogy a két srác ezen a ponton talált meg magának egy olyan hangzást, amit a későbbiekben kissé talán túltoltak, de nem véletlenül: klasszikus!

Darius Syrossian – All Night Long

A sűrű lábdob és a bassline kombinációjától mintha állandóan súlykolnom kellene a padlót, miközben valami irtó könnyedség is van a trekkben. A kiállásban belépő acidos szintitől aztán kiemelkedek a valóságból. Imádom!

Klokk

Malaa – Notorius

Malaa egy zseni, az egész bankrabló, gengszter imidzs teljesen együtt lélegzik a zenével, ami iszonyatosan közel áll hozzám. Sötét, kemény, urbán, klub G-house, érdekességként lassabb tempón, mint az alap tech/house zenék. Ez a hangzás határozza meg mostanában a produceri, és DJ munkáimat egyaránt. Számomra megkerülhetetlen.

Destructo – Higher

Néhány év alatt ebből a trackből egy igazi klasszikus lett, minden idők talán legszebb négynegyed soundjával. Ilyen dob/basszus hangzást se előtte, se utána, sehol sem, semmikor, senki. Bárhol felkerül, robban a ház. A klip ráadásul kemény témát feszeget, ami csak még jobban kiemeli a szám alapvetően sötét, baljós hangulatát. Örökös kedvenc.

Shiba San – Boom Shak

Shiba San 2014-ben nagyot ment az Okay című trackjével, ami hosszú időn vezetett minden house listát, szerettük mi is. Azonban számomra az utána következő CUFF-nál megjelent EP-je volt az igazán nagy dobás. Itt már tökéletesen jöttek le a súlyos, anyagos, sötét hiphop hangminták, a lepitchelt, eltorzított vokálok, a lassú, kimért tempó. Minden tekintetben g-house alapvetés.

Tiga – Bugatti

Tiga számomra a legnagyobb ikon, példakép elektronikus zenében. Minden egyes hang, szó, kép ami tőle érkezik, arany, vagy azzá válik az idők során. Bármelyik számát ide tehettem volna, de azt hiszem ebbe a playlistbe ez illik a legjobban. A Torren Foot által készített remix kikezdhetetlen része a szettjeimnek mostanában. Nem is szaporítanám a szót, Tiga örök!

Coyu – 1,2,3 Fire! (Bontan Remix)

Gyakorlatilag a tökéletes tech house track. Minden szempontból hibátlan klubzene, legalábbis számomra. Borzongatóan puha dobok, egy elképesztő build up a második drop előtt, pitchelt vokálok, egy zseniális bassline, és egy kis bőr alá bekúszó lead, ennyi az egész. A kevesebb ebben az esetben jóval több. Hosszú ideje nem találok jobbat ennél, pedig higgyék el: keresem.

Volkoder – Different Beat

Ez volt a deep és tech house legjobb találkozása, legalábbis eddig. Fogalmam sincs, mit csinál Volkoder. Egy dolgot tudok, ahol ezt a tracket felrakom, ott az emberek nagyjából azonnal darabokra szednek mindent. Szándékosan, aljas indokból bekésleltetett dobok, borzasztóan sunyi basszus, és egy öreg, rozoga house vokál, semmi más nincs itt, mégis, egyszerűen lehetetlen rá nem megmozdulni. Klubzene a legmagasabb szinteken.