Oldal kiválasztása

Az amerikai pop-rock duó alig várja, hogy május 9-én újra az A38 Hajón lépjen fel

Ha valaki, akkor Ariel Bloomer (j) jó példa arra, hogy van ellenszer a nehézségek és a démonjaink leküzdésére. Zenél, énekel, ír, vlogol – minden percét arra fordítja, hogy hozzátegyen valamit a világhoz. Számára is hosszú volt a boldogsághoz vezető út, de megtalálta, azóta azon dolgozik, hogy másoknak is segítsen a saját művészetével. Turnéélményeiről, misszióiról és nemrég megjelent könyvéről kérdeztük az Icon For Hire énekesnőjét.

Túl vagytok a turné amerikai részén. Milyen élményekkel gazdagodtatok az óceánon túl?
Lenyűgöző volt! Sok emberhez eljuttattuk a könyvem hírét is, és jó volt újra találkozni a rajongóinkkal. Eddig ez a legjobb és legsikeresebb turnénk, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy mi következik Európában. 

Legutóbb előzenekarként játszottatok nálunk, most headlinerként tértek vissza. Hogyan emlékeztek a legutóbbi koncertre és mire számítatok a mostanin?
Megtiszteltetés volt a Hollywood Undeadnek nyitni 2014-ben, de headlinernek lenni teljesen más élmény. Most a Riot Child fog nekünk melegíteni, biztos vagyok benne, hogy mire színpadra lépünk, kellően felfokozott állapotban lesz a közönség. Nagyon várjuk azt is, hogy a budapesti rajongókkal találkozzunk a koncert előtt.

Lesz időtök szétnézni is, vagy a szoros menetrend csak azt engedi meg, hogy a helyszín és a hotel között lássátok a várost?
Minden városban törekszünk arra, hogy minél több mindent megnézhessünk. Úgy jó utazni, ha minél több helyen kipróbáljuk a kaját és azokat a helyeket, amelyeket a rajongóink javasolnak nekünk. Mindig felszabadulás, ha a hoteleken, buszon és a színpadokon kívül szétnézhetünk szabadnapokon.

Hozzád hasonlóan az előzenekarotok, a Riot Child is Svédországból származik. Hogy jött össze, hogy ők játszanak előttetek?
Játszottunk már velük Los Angelesben ezen a turnén, ahol nagyon jó hangulatot csináltak. Az már csak bónusz, hogy ők is svédek!

Mennyire hiányzik a szülővárosod és országod? Milyen volt Amerikában újrakezdeni?
Nagyon hiányzik, a múltam fontos része annak, aki vagyok. A könyvemben meg is írtam, hogy milyen élmény Svédországból Amerikába költözni fiatal lányként. Várom, hogy egy egész hónapot eltölthessek Európában a turnén, mivel csak ez a szülőföldem.

A harmadik albumotok már szerzői kiadásban, kiadóktól függetlenül jelent meg. Ez mennyire jelent 24/7-es elfoglaltságot a zenekarral? Jobban mennek így a dolgaitok?
Függetlenként sokkal jobban be kell vonódnunk mindenbe, ami a zenekarral történik és hatással van a karrierünkre. Kellő figyelmet kell fordítanunk mind a művészeti, mind az üzleti oldalra. De az a pozitívuma, hogy mindenről mi magunk döntünk, kreatívak lehetünk, és előtérbe helyezhetjük a zenekar és a rajongóink érdekeit. Nálunk jobban senkit sem foglalkoztathat az Icon For Hire sorsa. Tehát igen, sokkal elfoglaltabbak vagyunk, de mivel sokat jelent nekünk az ügy, boldogabbak is, és úgy érezzük, hogy jobban oda tudunk figyelni a rajongóinkra így.

A könyved fő témái a motiváció és az önsegély. Ha valaki egyszer rátalál ezekre, hátradőlhet és élvezheti a gyümölcsét, vagy ezek olyan dolgok, amelyeket napról napra ápolni kell?
Az önfejlesztés szinte mindenkinek életen át tartó folyamat, ha ezt te magad is elfogadod. Mindenkinek vannak jó és rossz napjai, még akkor is, ha megtaláltad a boldogságod forrásait. Mindig van mit tanulni és van hova fejlődni. Ezt életen át tartó folyamatként kell kezelnünk, de pont ettől lesz jó. Az én boldogságomhoz egyértelműen hozzájárul az, hogy igyekszem folyamatosan növekedni és fejlődni.

“Változtasd művészetté a fájdalmad” – ez a turné szlogenje. Számodra hogy zajlott ez a folyamat?
A könyv fontos része volt ennek a folyamatnak, sok olyan történetet és érzést megírtam benne, amit korábban nem tártam nyilvánosság elé. Az olvasók elé tártam, hogy én is könnyen sebezhető vagyok, mivel fontos, hogy őszinte párbeszédet folytathassak velük. A turnészlogent úgy kell értelmezni, hogy mindig törekednünk kell a fájdalmunk átalakítására, hogy azzal valami jelentőset és maradandót alkossunk ahelyett, hogy felzabáljon és áldozatokká tegyen minket.

Egyéb teendőid mellett van egy REL Show nevű vlogod is. Így egyszerre vagy zenész, író és vlogger, melyiket érzed leginkább magadénak?
Először a zene jött, változatlanul az foglalja el a legfontosabb helyet az életemben. De minden, amit említettél különböző utakat jelent számomra, hogy megoszthassak a világgal néhány darabkát magamból. Különböző módokon teszik lehetővé, hogy megosszam másokkal a fejlődésem és az érzelmeim, és reménykedem, hogy tudok valami pozitívat és inspirálót adni velük a világnak. Főleg azok számára, akik küzdöttek már valamivel, amivel én is. A vlog, a könyv és a zene is hidakat jelentenek számomra: így megoszthatom a történetemet azokkal, akik hozzám hasonló utat járnak vagy jártak be.