Oldal kiválasztása

Június 21-én legfrissebb, JEEP:B című albumával érkezik az A38 Hajóra Kapitány Máté SCHMRK társaságában. A koncert előtt kérdeztük az új anyagról és terveiről.

2019-ben jelent meg a JEEP:A című lemezed, aminek – ha nevezhetjük így – most droppolt a “B” oldala a, JEEP:B. Ez tudatosan készült így? Már a JEEP:A-nál is tudtad, hogy akarsz ennek egy folytatást vagy csak később jött az ötlet?

Tudtam, igen. Alapból “JEEP” címen jelent volna meg egy nagylemez csak nem sikerült olyan tempóban dolgoznom annak idején a dalokon, hogy belátható időn belül összeálljon a teljes anyag, ezért az elkészült és befejezett számokat megjelentettem egy EP formájában és úgy voltam vele, hogy a lemez befejezésére adok még magamnak időt, hogy ne egy összecsapott és félkész album lásson napvilágot.

Van a két lemez között valamilyen összefüggés vagy koncepció, ha igen mik ezek? Nevezhetjük az új lemezt a régi folytatásának, befejezésének vagy teljesen eltérnek? Ha az utóbbi, mik a legjelentősebb különbségek?

Hangzásban a “B” nem folytatta azt, amit az “A” elkezdett, viszont az alap elképzelés anno az volt, hogy legyenek minél egyszerűbbek, kompaktabbak és nem túlgondoltak a dalok, ami a lemez első felénél nem sikerült, a második felénél pedig – merem remélni – igen.

Mi ihlette a lemezt? Hogyan készült ? Mennyi idő alatt állt össze? Hogyan nézett ki a munkafolyamat?

A lemez zenei hangzását tekintve a “Jeep” ihelette, egy sötétebb/zordabb kép volt vele kapcsolatban a fejemben. A dalok szövegeit pedig a mindennapjaim történései és gondolatai ihlették. Úgy ténylegesen 9 hónap alatt állt össze az anyag, viszont évekkel ezelőtt írt demót, szövegeket, dalmorzsákat is tartalmaz egy-két track. Ez az első olyan szóló lemezem, ahol végre el tudtam engedni azt, hogy nem mindig az a legjobb megoldás, amit én találok ki – ilyen téren elég makacs voltam az elmúlt években, mert az volt az általános tapasztalatom, hogy akkor lesz csak jó valami ha én csinálom, mert úgy igazán csak én tudom, hogy mit szeretnék viszonthallani a dalaimban. Most jó volt végre másokkal együtt dolgozni és így egy sokkal profibb és érettebb dolog tudott születni ennek a hozzáállásnak köszönhetően.

Nagyon sok vendégelőadó szerepel a számaidban, rapperek, énekesek és producerek is. Esetleg van olyan személy, akivel még nem sikerült összehozni ezt magyar viszonylatban, de nagy álmod lenne?

Charlie, de az igazat megvallva még nem is léptem annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson, ami legfőképp annak köszönhető, hogy még nem is született olyan dalom, amibe úgy igazán el tudtam volna képzelni őt.

Mi volt a legemlékezetesebb, legnagyobb pillanatod az eddigi karriered során?

Talán a “Kontroll” albumunk lemezbemutató koncertje, az volt egyelőre életem legjobb koncertélménye és mikor annak idején elkezdtek szélesebb körben felfigyelni emberek a zenémre 2018-2019 környékén.

Az A38 Tetőteraszán lesz a lemezbemutató koncerted június 21-én. Készülsz esetleg valamilyen meglepetéssel, extra dologgal? Hozol magaddal valakit a vendégelőadók közül? Mire számíthat a közönség? 

A tervek szerint több közreműködő is tiszteletét tesz majd a koncerten és készülök egy-két repi ajándékkal is a közönségnek. Schmrk-val pedig egy menő kis színpadképet álmodtunk meg, amit nem szeretnék lelőni, maradjon meglepetés.

Mik a terveid a jövőre nézve? 

Első sorban most a “JEEP:B”-re szeretnék fókuszálni, de nem kizárt, hogy az évben még érkezik egy EP-m egészen új és tőlem nem megszokott formában, de ez még tervezés alatt áll, így egyelőre még hallgatnék ezzel kapcsolatban, de az fix, hogyha sikerül megvalósítani, akkor egy nagyon izgalmas kis projekt lesz.

Hol találkozhatunk veled a nyár folyamán?

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sok helyen, úgyhogy aki el akar kapni élőben, az mindenképp tegye tiszteletét június 21-én.