Oldal kiválasztása
Ethno Darwin

2010-ben szóltak egymásnak, hogy zenéljenek együtt

 

Elindult az A38 blogjának új, Lajstrom című rovata, mely a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatja be rövid villáminterjúkon keresztül. Harmadik alkalommal  a space rock és a jazzfunk határvidékén mozgó Ethno Darwin válaszolt a kérdéseinkre. Az első lemezét (Nincsidő) hamarosan megjelentető zenekar legközelebb október hatodikán lép fel az A38-on, a Child Abuse (akikkel szintén interjúztunk) előzenekaraként.

Kik?
Attila Busák – gitár, ének; András Réti – basszusgitár, vokál; Ferenc Süle – dobok, ütőhangszerek; Gábor Elek Rónaszegi – billentyűk, ének.

Mit?
Zenénk olyan, ami inkább éteri és bódító, mint erőszakos vagy tolakodó, és egy csipetnyivel erősebben kötődik a hetvenes évek zenéihez, mint az azt követőkhöz. A funk és a fúziós zene fuvallatai itt is-ott is átjárják a Darwint, csakúgy, mint az elektronikus zene hőskorának hangszínei. Dalaink mély mederű, pszichedelikus magyar nyelvű szövegeivel sem a világot akarjuk megváltani, csupán a sajátunkból villantunk fel nap- és vízállástól függően.

Hogyan és mikor?
2010-ben szóltunk egymásnak, hogy zenéljünk együtt. A szó azóta tettekben testesül és dalokban hallatja hangjait.

Példaképek?
Weather Report, Fred Frith, John Mayer, Red Hot Chili Peppers, Up, Bustle and Out, Milo Z, SBB.

Kivel lépnétek fel az A38-on?
SBB, Special Providence, Kaltenecker, Fred Fredy’s Drop, Ash Ra Tempel, Coco Macsek, Secret Man.

Tervek, álmok, rémálmok?
Terv: 2014 év végére Nincsidő címmel az első igazi lemezünket megjelentetni. Valamint minél többet fellépni, zenélni együtt, jammelni másokkal, új dalokat szerezni. Álom: megrendelés filmzene készítésére. Rémálom: elszakad egy húr a koncerten.

A zenekar három évvel ezelőtti, A zene múlattat című lemeze

Egy tavalyi, Megyer Sessions című gyűjtemény: