Oldal kiválasztása
Adori Office

Joó Gábor és Kánya Andrea

Elindult az A38 blogjának új, Lajstrom című rovata, mely a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatja be rövid villáminterjúkon keresztül. Negyedik alkalommal az élő és élettel teli elektro-popot játszó Adori Office válaszolt a kérdéseinkre. Az első lemezét (We Should Not Sing) tavaly megjelentető duó legközelebb november huszadikán lép fel az A38-on, Yelle (akivel szintén interjúztunk) előzenekaraként. A gyors bemutatkozás végén pedig a frissen megjelent, ötszámos The Ext. EP is meghallgatható.

Kik?
A budapesti Adori Office „stúdió-kivitelben” duó, Kánya Andrea énekesnő-dalszerző (korábban a FusiOn-X trip-hop zenekar énekesnője és a SoundZCapa néven alkotó experimentális művész projektjeinek közreműködője) és Joó Gábor producer-dalszerző (Cliponville OrkEstra néven jelentet meg elektronikus zenét, illetve a Tazmán Ördög nevű alt-rock zenekarban dobol) alkotja, élőben pedig Kerényi Ákos ütőssel (Colorstar, Toy Division, Anselmo Crew) egészül ki.

Mit?
Mi az electro-psych-pop zsánerbe soroljuk a zenénket, bármit is jelentsen ez. Ebbe a műfajba sok minden belefér, mostanában mi is kísérletezőbbek vagyunk.

Hogyan és mikor?
Eredetileg az volt a terv, hogy vendégénekesnők és énekesek közreműködésével készül egy featuring-jellegű album az alapvetően instrumentális Cliponvolle OrkEstra projekt keretében. Végül ebből nem lett semmi, helyette 2012 augusztusában Andival – akivel az énekesnő-toborzás közben ismerkedtem meg – belekezdtünk az Adori Office-ba. Andi is éppen új zenekart keresett, így ez egy remek találkozás volt. Az új Clinponville lemeznek szánt anyaghoz csupa olyan zenét írtam, melyek túlságosan különböztek az addigi dolgoktól, a remélt közreműködök köre sem akart kialakulni, ott voltunk viszont mi ketten és kezdeni akartunk valamit az ötletekkel és a tervekkel. Elkezdtük a közös munkát, 2013 tavaszán rukkoltunk elő az Effing Love című első dalunkkal, ezt egy-egy újabb single követte áprilisban (Song Of The Mute Siren) és májusban (Shame), majd október végén érkezett a We Should Not Sing című debütalbum. 2014 februárjában jött még egy single (Right Dick), májusban az első koncert. Legfrissebb megjelenésünk az Ext. EP (lentebb meghallgatható), erre öt, a korábbiakhoz képest szerintünk kíséletezőbb és merészebb dal került. A minialbum „testvére” Int. EP címmel 2015 első negyedében folytatja a sort.

Példaképek?
A számunkra fontos előadókra nem annyira példaképekként, mint inkább inspirációs forrásként, amolyan kreatív-kútként tekintünk. Néhány fontos név régebbről: Cabaret Voltaire, Kraftwerk, Joy Division, Swans, Portishead, Massive Attack, Cocteau Twins, Laurie Anderson, Aphex Twin, Sigur Rós, Depeche Mode, Björk, Goldfrapp, Ane Brun. Valamint néhány név a frissebb inspirációk közül: The Knife, Fever Ray, Flying Lotus, Liars, Fuck Buttons, Wild Beasts, James Blake, The Twilight Sad, Caribou, Holy Fuck, Mirel Wagner, Crystal Castles, The Raveonettes, Run The Jewels, Death Grips, CocoRosie…

Kivel lépnétek fel az A38-on?
Liars, The Raveonettes (ők januárban koncerteznek majd a hajón), Fuck Buttons, Crystal Castles, Iamamiwhoami, Chvrches, Cibo Matto, Phantogram, Coco Rosie, Grimes, Tricky.

Tervek, álmok, rémálmok?
Sok új dal, sok koncert (külföldön is), videók, mindenféle side-projektek és együttműködések, egyszer egy albumunk bakeliten…