Oldal kiválasztása
Terence Fixmer

Valódi album, nem csupán számok gyűjteménye: Terence Fixmer

Egy évvel tavalyi fellépése után, május 23-án visszatér az A38 Hajóra a kortárs elektronikus tánczene egyik legkülönlegesebb személyisége, Terence Fixmer. Korábban írtunk már Depth Charged című új nagylemezéről, amit most élőben mutat be. Interjúnkban elsősorban erről kérdeztük.

Milyen emlékeid vannak a tavalyi A38-as fellépésedről?

Imádtam! Akkor már hosszú ideje nem jártam Budapesten és hát, önmagában egy hajón fellépni is különleges élmény volt, de a közönség is csodálatos volt. Rengeteg energiát kaptam tőlük, nagyon jó volt a hangulat azon az estén, szóval már alig várom, hogy visszatérjek.

Az idei albumodat, a Depth Chargedot úgy harangoztad be, mint az eddigi legszemélyesebb munkádat.

Igen. Ez lesz az ötödik albumom – sok megjelenésem volt már, hiszen régóta zenélek, de most valami kevésbé táncparkett-orientáltat akartam csinálni. Meg akartam mutatni, milyen hangzásokat és atmoszférát szeretek igazán. Hipnotikus és sötét album lesz, de persze lesznek rajta olyan dalok, amik jól működnek majd a klubokban. Azt szerettem volna, ha az egész albumnak van egy története, narratívája – hogy egy valódi album legyen, nem csupán számok gyűjteménye. Az albumformátum kihalófélben van a letöltések miatt; az emberek csupán leszedik azt az egy-két számot a lemezről, amit szeretnek. Ezért fontos volt számomra, hogy egy valódi albumot készítsek, aminek van eleje, közepe és vége, amin minden szám működik önmagában is, de mégis bizonyos értelemben része valami nagyobb narratívának.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192087994″ params=”color=e30020&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ráadásul az egyik számban (Inside of Me) még énekelsz is…

Nem, nem éneklek! Maradjunk inkább abban, hogy suttogok pár szót. Úgy gondolok a hangomra, mint egy hangszerre, számomra nem több, mint plusz egy hang, amivel dolgozhatok. Úgy éreztem, illik a szám hangulatához, semmi több.

Hogyhogy nem Douglas McCarthyt (a Nitzer Ebb énekes-frontembere, a Fixmer/McCarthy másik fele) kérted fel erre a feladatra?

Douglasszel együtt dolgozunk a Fixmer/McCarthy-ban, és ez az album sokkal személyesebb annál, minthogy vendégénekesekkel dolgozzak rajta.