Oldal kiválasztása
Passed

Elektronikus hárfapop: Passed

Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ezúttal a Fran Palermo május 22-i A38-as lemezbemutató koncertjét felvezető, finom elektronikus popzenét játszó Passed válaszolt kérdéseinkre.

Kik?

A banda énekese Nizalowski Dorottya, a hárfán ikertestvére, Nizalowski Fanni játszik. Élőben a producer Szabó Levente szintetizátorozik, Farkas Áron pedig basszusgitározik.

Mit?

Elektronikus hárfapop. A zenekar célja a hárfazene népszerűsítése, mely hangszer a dalaiknak is szerves részét képezi. Az együtt írt dalok elektronikus zenei alapokra épülnek, és Dorottya gyönyörű énekével lesznek teljesek.

Hogyan és mikor?

2014 nyarán együtt írták meg a Mesmerize című dalt, mely eredetileg Levente produceri vizsgamunkájának indult, majd A dal versenyre lett véglegesre csiszolva. A szám nagy sajtóvisszhangot kapott, azóta több koncertjük volt itthon és már Lengyelországban is játszottak.

Példaképek?

Kedvenceik közé tartozik Catherine Finch hárfaművésznő, dalaikra pedig éppúgy hatással vannak a kísérletező Czesław Niemen- és Lido-számok, mint a kétezres évek popzenéi.

Kivel lépnétek fel az A38-on?

Az álom line-up ez lenne: Passed, CocoRosie, Sad Boys, Bones.

Tervek, álmok, rémálmok?

Egy ausztrál turnénak nagyon örülnénk!