Oldal kiválasztása
Pszichidelikus, stoneres garázsrock: Puma Danger

Pszichidelikus, stoneres garázsrock: Puma Danger

Az A38 blogjának Lajstrom rovatában a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatjuk be rövid villáminterjúkon keresztül. Ezúttal a Moon Duo és a Naxatras július tizenhetedikei koncertjét felvezető, a hatvanas-hetvenes évek pszichidéliájából és a stoner rockból is merítő Puma Danger válaszolt a kérdéseinkre.

Kik?

Cina Niccoló (énekes, gitáros); Korb Géza (gitáros); Hédl Áron (basszusgitáros); Juhász Mihály (dobos).

Mit?

A stílusunk leginkább úgy írható le, mint a nyolcvanas-kilencvenes évek stoner rockjának és a hatvanas-hetvenes évek pszichidelikus rockjának a keveréke, garázsrockos hatásokkal. Az ének pedig inkább csak hozzátesz az atmoszférához, nem hangsúlyos eleme a zenénknek.

Hogyan és mikor?

A zenekar története tele van váratlan fordulatokkal, de minden tag, akit Niccoló „beszervezett”, hogy ezáltal valóra váltsa gyerekkori álmát és zenélhessen – nos, mindegyikünk egy-egy részeg beszélgetés következtében került a zenekarba.

Példaképek?

Queens Of The Stone Age, Kyuss, Tame Impala, Radiohead, Focus.

Kivel lépnétek fel az A38-on?

Pond, Ty Segall, Fu Manchu (ők október tizenkettedikén adnak majd egy különleges, maratoni hosszúságú koncertet a hajón), The Walking Who, Triggerfinger.

Tervek, álmok, rémálmok?

Előreláthatólag szeptemberben jelenik meg a debütalbumunk, utána pedig Nyugat-Európában turnézunk majd a Run Over Dogssal.