Oldal kiválasztása
December 2, 03.30: Szabó Balázs Bandája - Élet Elvitelre lemezbemutató

December 2, 03.30: Szabó Balázs Bandája – Élet Elvitelre lemezbemutató

Az A38 Hajó a TV-ben és rádióban eheti ajánlatai között: Jónás Vera Experiment, Tér-Idő, Palya Bea, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, Nomad, Kiscsillag, Áron „Apey” András és még sokan mások. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

November 31., hétfő, 23.25 (M2), Tér-Idő

A Tér-Idő zenekar a hazai rock színtér egyik legendás formációja, mely ez idáig nem kapta meg az alkotásai mélységét, szépségét megillető elismerést, hiszen 1994 nyarán rögzített első lemezük csak 21 év késéssel jelent meg. Az együttes sokszor Pink Floyd-ot idéző dalai, örökérvényű versei és önfeledt gitárszólói teszik különlegessé igazi örömzenét hozó koncertjeiket.

November 31., hétfő, 03.15 (M2), Jónás Vera Experiment

Jónás Vera a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb és legígéretesebb tagja. Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban tavaly szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Magyarországon a Jónás Vera Experiment nevű formációjával zenél, melynek tagjai Dés András (ütőhangszerek) és Csizmás András (nagybőgő). Vera énekes, dalszerző és gitáros. Saját szerzeményeit játssza, a koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Modern és személyes könnyűzene, amit játszik – a besorolásnál leginkább azt mondhatnánk műfaji kategóriaképpen, hogy „Jónás Vera”, utalva ezzel egyediségére, a zenéhez való egyedi hozzáállására.

December 1., kedd, 21.00 (MR2), Dalszerzők az A38 Hajón: Víg Mihály

A Balaton frontembere, legendás szövegek, versek, dalok, számok, film- és más zenék szerzője ezúttal egyedül adja elő legjobb dalait.

December 1., kedd, 23.25 (M2), The GrandMothers Of Invention

Frank Zappa megszámlálhatatlanul sok zenésszel játszott együtt, alapított zenekart, és nehezen lehetne nála nagyobb hatású muzsikust mondani a hatvanas-hetvenes évekből. Klasszikus és legendás együttese, a Mothers Of Invention újjáéledt, és ma is játssza a Zappa-dalokat a lehető legautentikusabb formában. Ezen az estén őket halljuk majd.

December 1., kedd, 03.15 (M2), Palya Bea

„Lett tizennégy új dal, lett egy új zenekar. Merthogy lett egy új életem is. Megszületett a kislányom, és most óvatosan lépkedek ezen az ösvényen, amely egyszerre az anyáé, a szeretőé, az énekes-dalszerzőé… és a dalok lettek az útjelzőim, segítenek megtalálni, ki is vagyok én ebben az új szakaszban. A zenei nyelv, amely e dalokat röpteti, kelet és nyugat közt folyton utazgatva születik. Ott van benne a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények, de ott van benne az európai középkori muzsika, a jazz és más improvizált zenék is, meg az is, amit a nagy dalíró egyéniségektől tanultam. Zenésztársaim is hozták a maguk személyes zenei hagyományait. Kísérletezünk, mellkast ütünk, több szólamban énekelünk, mondókázunk, sustorgunk, kiabálunk, újra hangszerhez nyúlunk, játszunk, nevetünk, bandává zenéljük magunkat” – mondja legújabb lemezének bemutató koncertjéről maga a szerző, Palya Bea.

December 2., szerda, 23.25 (M2), The Biebers – Nem követünk trendeket

Eleinte senki sem tudta, hogy kik is a mára egyik legsikeresebb magyar popzenei formáció, a The Biebers tagjai. A zenei projekt olyan slágereket alkotott titokzatosan, mint a Sorry vagy a Stay. Még akkor sem volt publikus a névsor, amikor a Sorry lett az év hazai modern pop-rock hangfelvétele a Fonogram díjkiosztón. Azóta kiderült, hogy sokak kedvence, Puskás Peti is az alapítók között van.

December 2., szerda, 03.15 (M2), Szabó Balázs Bandája – Élet Elvitelre lemezbemutató

Szabó Balázs tizenéves kora óta gitározik, énekel verseket és saját dalokat. Első, 2004-ben megjelent lemeze is Faludy-művek megzenésítése volt. Kicsivel később, a Suhancos duóban már egy szélesebb közönség ismerte meg a nevét, majd egy szólóalbum után (Ül.dög.élek), 2009-től már saját Bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik – és milyen jól teszi! Néhány év alatt nem csak a koncertjeire járó közönség, de a rádiók kedvencévé is vált az olyan slágerekkel, mint a Zaj, az Én már nem, a Legó, vagy a Bájoló című dalok. Miközben gyerekkori álmát (hogy egyszer saját zenekara legyen) váltja valóra, rendszeresen él két másik hivatásának – a táncháznak és a bábszínészetnek. 2014-ig bezárólag a magyar népzene, a rock, a blues és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája két albummal, a Megcsalogatóval és a dupla Átjárókkal jelentkezett. Három év után márciusban egy teljesen új nagylemezt adtak ki, Élet elvitelre címmel, amelynek bemutatókoncertjét láthatja a nézők ezúttal.

December 3., csütörtök, 23.25 (M2), Nomad

A Nomad zenekar ötlete a gitáros Jánosi Szabolcs és énekes Fodor Zoltán fejében fogant meg 2004-ben. Ők akkor már kisebb-nagyobb megszakításokkal 17 éve zenéltek együtt, például a legendás The Bedlam zenekarban. Később a zenekarnak új énekese lett, az a Juhász Marci, akit a Csillag Születik című műsorban ismerhetett meg az ország. A zenekar, melynek hangzásában a rock és a blues világa keveredik a magyar népzenével, azóta egyre sikeresebb.

December 3., csütörtök, 03.15 (M2), Kiscsillag – Szeles lemezbemutató

A Kiscsillag negyven körüliek garázsrock-zenekarának indult, amely úgy alakult, hogy egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, aztán úgy maradtak. Hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, és elkészült a Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma a Greatest Hits vol. 1. A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. 2009 tavaszán a zenekar már ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel. 2010 novemberében a Kiscsillag újabb anyaggal jelentkezett. A Sirály című kislemezdallal, amely a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! címet viselő album beharangozója is volt. 2013 kora őszétől a zenekar stúdióba vonult és nekilátott a negyedik lemezanyagának elkészítésébe. A lemez címe Szeles lett, 2014 márciusában jelent meg, a lemezbemutató koncertet pedig ezúttal láthatják a kedves nézők.

December 4., péntek, 23.00 (MR2), Eleven: John Coffey

Hollandia és a kontinens egyik legnépszerűbb zenekara, a húzós punkos zúzást eszméletlen energiájú koncertekbe sűrítő John Coffey először Magyarországon! Amellett, hogy a frontember nagyon ügyesen kap el felé hajított söröket crowdsurfing közben, a John Coffey a legnagyobb sztárok egyike hazájában, és minden fesztiválon ezrek tombolnak önfeledten a fellépéseken.

December 4., péntek, 23.25 (M2), Dalszerzők Az A38 Hajón: Áron „Apey” András

Áron „Apey” Andrást a kultikus Neck Sprain zenekar frontembereként ismerhettük meg, valamint dalszerző és énekes-gitárosként az Apey & the Pea együttesben. Idővel elhatározta, hogy a zenekarokhoz kevésbé passzoló dalokat önállóan, akusztikus formában tárja a nagyközönség elé. Mára három önálló nagylemezzel büszkélkedhet dalszerzőként, amelyekről ezen az estén egy kellemes válogatást hallhatunk majd.