Oldal kiválasztása
Slam poetry, kortárs költészet, jazz-hiphop-funk alapok: Gourmand

Slam poetry, kortárs költészet, jazz-hiphop-funk alapok: Gourmand

Az A38 Hajó a TV-ben és rádióban eheti ajánlatai között: Run Over Dogs, Cloud 9+, BABEL, The BlackBirds, V.I.C., Egyedi Péter és még sokan mások. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

December 14., hétfő, 23.25 (M2), Barabás Lőrinc Quartet – Elemek kölcsönhatása

Barabás Lőrinc trombitás-zeneszerző kétségkívül generációjának kiemelkedő zenésze, aki azon kevés dzsesszista közé tartozik, aki különböző formációival a dzsessz világán kívül is jelentős népszerűséget szerzett. Zenéjében erős urban hatások, funk és elektronika vegyül a hatvanas-hetvenes évek klasszikus fúziós hangzásával.

December 14., hétfő, 03.15 (M2), Isten Háta Mögött – búcsúkoncert

A behatárolhatatlan stílusban, de leginkább metálban utazó négytagú együttes eddigi négy lemezével írta be magát a zenetörténetbe. Elszállós pszichedélia, kőkemény zúzások, fantasztikus és költői szövegek, metáldzsessz, gitárdobálás, riff-faragás – az IHM muzsikája minden, csak nem egyhangú.

December 15., kedd, 23.25 (M2), Bohemian Betyars

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor az énekes, és a villanygitáros, egy borozással eltöltött este után kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolcon találtak egy hegedűst, szaxofonost, bőgőst és egy dobost, s ezzel meg is született a hat tagból álló speed folk freak punk zenekar. A hegedűs és a bőgős népzenei múltját összekeverték a többi tag alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba, felütötték a punk, és a ska dinamizmusával, majd megfűszerezték Kárpát-medence dallamvilágával.

December 15., kedd, 03.25 (M2), The BlackBirds – Rubber Soul

A magyarországi The BlackBirds Beatles Emlékzenekart a világ 5 legjobb Beatles Tribute együttese közé sorolták a liverpooli Beatles Fesztiválon 2007-ben. Ezen az estén bemutatják az 50 évvel ezelőtt megjelent legendás Beatles nagylemezt, a Rubber soul-t, melyen olyan korszakalkotó dalok kaptak helyet, mint a Drive My Car, a Michelle vagy a Norwegian Wood…

December 16., szerda, 21.00 (MR2), Dalszerzők Az A38 Hajón – Lóci

A Van filmzenekarral berobbant énekes, gitáros, dalszerző, zenekarvezető Lóci egy csapásra legendássá vált kiváló számainak, vidám és üde hangvételének, közvetlenségének és remek zenéjének köszönhetően. Ezen az estén szólóban ragadtatja el közönségét. 

December 16., szerda, 23.25 (M2), Gourmand ‘Mindenevő’ lemezbemutató koncert

A Gourmand a slam poetryt és a kortárs költészetet egyedülálló módon házasítja jazz/hip-hop/funk alapokkal, amelyet egy csipetnyi elektronikával fűszerez. A szextettet különböző zenei hátterű, képzett zenészek alkotják, akik a Gourmand olvasztótégelyében találták meg a közös hangot. A szövegekre komponált szerzeményekben a laza hip-hop ütemek találkoznak a jazz harmóniavilágával és a filmzenék atmoszférájával, amelyben helyet kap a hangszeres improvizáció is. A szabad verselést hol kíséri, hol ellenpontozza, ha pedig kell, tovább fűzi a hangszeres játék.

December 16., szerda, 03.30 (M2), Run Over Dogs

A négy fiatalból álló zenekar 2012 elején állt össze, hogy megmérettessék magukat az R33 által szervezett hazai underground zenei tehetségkutatón. Az akkori, Németh Juci nevével fémjelzett zsűrit éppen az Our love című dalukkal nyerték meg: a zsűri igazi, eredeti és kirobbanó zenekart keresett, és a banda által bemutatott zenében mindezeket meg is találták.

December 17., csütörtök, 23.25 (M2), V.I.C.

A kitűnő grönlandi formáció első magyarországi fellépésén zseniális speed folk freak punk hangzással mutatkozott be. A vérbeli örömzenekar annak ellenére, hogy az örök jég világából érkezett szédületes fiesztát rendezett ezen az estén. Tánc, őrület, kirúgás a hámból grönlandi módra.

December 17., csütörtök, 03.25 (M2), Cloud 9+

A Cloud 9+ – első nagy slágerének címével élve – szupernóvaként tűnt fel a budapesti klubéletben. Az alig fél éve létező, 2012-ben alapított, majd később a két frontemberrel kiegészült együttes a modern elektronikus zenék és a hip-hop ötvözetéből kovácsol magával ragadó és lendületes zenét, amiből azért nem hiányzik a gitárzúzás, de a nagy ívű refrének sem. Az énekes Szivák Zsolt tavaly megnyerte a VOLT Fesztivál Hangja versenyt, a nigériai származású MC Kayode Ábel pedig remekül egészíti ki rapjével a produkciót. A Cloud 9+ (az amerikai szlengből vett kifejezés nagyjából „a legfelhőtlenebb boldogságot” jelenti) első klipje, a Supernova hatalmas sikert hozott az együttesnek, az azóta elkészült legfrissebb, Breathe In című videóból pedig látványosan lejön a produkciót jellemző elementáris dinamika.

December 18., péntek, 23.00 (MR2), Eleven – BABEL

Rockrajongók, két nyelven énekelnek és pofátlanul őszinték. Megjárták a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyt és nyertek a Cseh Tamás Programban. A koncertjeiken mindig rátesznek egy lapáttal az előző produkciójukra, de úgy gondolják: a legnagyobbakat kell felülmúlniuk. Ők a BABEL zenekar, akik a Missmaze és a Néhai Bárány társaságában remek lemezbemutató koncertet adtak.

December 18., péntek, 23.25 (M2), Dalszerzők az A38 Hajón – Egyedi Péter

Egyedi Pétert ismerhetjük a már visszavonult Amber Smith-ből vagy a feloszlott Annabarbiból, láthattuk basszusozni az Isten Háta Mögöttben, vagy saját kitűnő zenekarával, az Óriással. Most végre szólóban, dalszerzőként, közvetlenül tőle hallhatjuk remek zenéjét és értékes szövegeit.