Oldal kiválasztása

friday

Négy éve, egyre növekvő népszerűséggel fut az A38 Hajón a péntek délutáni Friday sorozat, amelyet a Bladerunnaz hívott életre azzal a szándékkal, hogy munka után legyen hol lazítani azoknak, akik ezt soulful vagy liquid drum & bass zenék társaságában, koktélakciókkal súlyosbítva tennék. A sorozat rezidensei csokorba szedték kedvenc Friday zenéiket az április huszonkilencedikei nyitóparty kapcsán.

DJ Ren

T.E.E.D – Garden (Calibre Remix)

 

Számomra az egyik legnagyobb Friday klasszikus, ha megszólal, kisüt a nap és mindenki mosolyogva táncolni kezd. Mondom, mindenki, kivétel nélkül. Tuti, hogy idén is előkerül ez a most már öt éves zene.

Zero T featuring Steo – Too Close To See

Elég friss zene, amikor először hallottam, egyből az jutott eszembe, hogy tökéletes Friday darab, méghozzá kezdő szettbe, olyan f6-6 körülre. Fülbemászó a vokál, de azért bőven van mélysége is és nagyon túl sincs bonyolítva. Bólogatós-rugózós, szóval erre aztán nyugodtan szürcsölheted a második-harmadik koktélod és kezdheted elengedni a hétköznapokat. Pont ezért a szívem csücske a Friday, mert az ilyen kevésbé bulis zenék is bőven beleférnek itt.

Statik

DJ Zinc – Reach Out (Zinc remix)

 

DJ Zinc 2002-ben megjelent saját remixét minden alkalommal nagyon jó fogadja a közönség. A felezett hip-hop tempó a szám elején és a kiállásban még azokat is táncra ösztönzi, akik nem különösebben kedvelik a dnbt, és amikor bejön a pumpáló basszustéma, onnantól nincs megállás, a buli attól fogva 100 százalékon pörög.

Etherwood – Hold Your Breath (Spectrasoul remix)

Etherwood debütáló nagylemezén megjelent amen ritmusú tracket a Spectrasoul duó vette kezelésbe, picit gyorsabb lett a tempó, feszesebb és morcosabb dobokat húztak rá, valamint sikerült egy olyan basslinet találniuk az ének alá, ami garantáltan megremegteti a nadrágszárat.

Markov

Dub Phizix – Bounce

Dub Phizix a különc beatek egyik mestere, ez se egy hétköznapi darab, már az introra felkapják a fejüket az emberek. Kiváló átvezető egy törtebb zene és egy pörgősebb roller között. A klip is megér egy misét.

Friction Vs. Fourward – Battle Scars ft. Jakes (Alix Perez Remix)

Alix Perez ismét hozta, amihez a legjobban ért, a „kevesebb néha több” elv alapján csontig lecsupaszította az eredeti zenét és csak pár hang hozzáadásával egy tökéletes minimál himnuszt hozott össze. Szeretem ilyen „két hangos”, vagány zenékkel megtörni a buli ívét a változatosság jegyében.

Incident

Calibre & High Contrast – Mr. Majestic

Igaz 2004-es megjelenésről beszélünk, de bátran állíthatom, hogy bárhol és bármikor bevethető örök darab. Nem szerettem sosem a dubwise zenéket, de ez az együttműködés úgy tökéletes, ahogy van. Hiányolom a mai zenékből azt a lélekmelengető flow-t, amit a Mr. Majestic és a Mr. Maverick hozott létre.

The Vanguard Project – Rhode House

 

Egyszerűen zseniális zene, Bcee és Villem közös szüleménye, amely Bcee kiadóján landolt, hol máshol. A rhodeok, a hegedű a bass minden egyben van, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Az EP további zenéi is megérik a pénzüket, remélem lesz folytatás mihamarabb.

Raise Spirit

Phase & Whiney – It Means Nothing

Mostani kedvencemként kiemelném Phase & Whiney kollaborációját, amely a most megjelent Liquicity albumon számomra egyértelműen viszi a prímet. A dal már az első pár másodpercben megfogott, különösen a gitár miatt. Ha hallani fogjátok tőlem, az biztos, hogy az esti órákban.

Sub Focus – Follow The Light

Azt hiszem ezt a Sub Focus dalt senkinek sem kell bemutatni, bátran állíthatom, hogy a mai szettekben is megállja a helyét. Az Akváriumos Friday-eken mindig örömmel fogadták, de az igazi feelingjét a hajón fogja kiadni.