Oldal kiválasztása
Feszegetni az indie határait: Hello Hurricane

Feszegetni az indie határait: Hello Hurricane

A Hello Hurricane a blogunkon mutatta be első, What I Can Hide című lemezét, amelyet május huszonhatodikán élőben is eljátszanak majd, a Palma Hills és a Deep Glaze társaságában. Előtte azonban még kihozták az első klipüket, a Gone című számhoz, amit a hajtás után meg is mutatunk – kommentárokkal együtt.

Bodnár Andrea, a zenekar menedzsere a következőket mesélte a klipről:

Több, mint két évet vártunk az első Hello Hurricane klipre. Ez nem véletlen, mindvégig egyetértés volt abban, hogy valami olyasmivel szeretnénk majd debütálni ilyen téren, amire büszkék lehetünk, nem akartuk elkapkodni a dolgot.

Érdemes volt várni, a srácok ezzel az albummal sokkal éretebb, személyesebb, önállóbb hangzást alakítottak ki, most érett be minden, amin évekkel ezelőtt kezdtünk el dolgozni. Igaz ez a klipre is, sokkal nagyobb élmény úgy alkotni valamit, hogy teljes jogú tagja vagy a bandának, egészen jól ismered őket és tudod, hogy mik az elképzeléseik, személyes ügy lett az egészből. 

Deák Kristóf volt az operatőrünk, akinek sokat köszönhetünk, már a koncepció alakításánál is rengeteg olyan ötlete volt, amit felhasználtunk és sikerült úgy megvalósítania a látványt, ahogy mi azt elterveztük. 

Inkább egy történetszálat szerettünk volna elindítani, mintsem a bandát szerepeltetni. A sztori egyszerű és sokat bíz a nézőre, ez volt a cél.

Beni pedig nagyon kitartóan végigkísérte velem a folyamatot, rengeteget ötleteltünk, mire kialakult a végleges koncepció. Kettőnk vizuális ízlése nagyon hasonló, így mindig tudtuk mit akar a másik. A szerepre Mészáros Blanka tökéletes választásnak bizonyult, az első pillanattól kezdve megvolt vele az összhang.

A klipet két hete forgattuk, Néder Zolival, a banda grafikusával vágtunk, majd a Magyar Filmlaborban fényelte az anyagot Kovács László. 

A Gone video mérföldkő a banda életében, sok szinten működik a jelentése számunkra. Elég vizuális az egész társaság, rengeteg klipet nézünk. Már alakul a következő video koncepciója is a fejünkben, szerencsére az album tele van erős, videora méltó dallal, alig várjuk, hogy ismét forgathassunk!


A cikk elkészülését a Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
cstp-logo-web-smallnka_hu