Oldal kiválasztása
Wovenhand

Rendületlen katarzis az új lemezen is: Wovenhand

A 16 Horsepower egykori frontembere, David Eugene Edwards szeptember 18-án nem először tér vissza az A38 Hajóra. Legutóbb két éve, aktuális lemezének megjelenésekor adott szuperintenzív koncertet hajószakasztó telt ház előtt. Most a jövő héten megjelenő legújabb, Star Treatment című albumát mutatja be a kortárs folk-punk egyik legnagyobb alakja. A Sargent House által kiadott lemez most megjelenés előtt végighallgatható az A38 blogján, és hamarosan érkezik a Wovenhanddel készült interjú is. A budapesti koncerten az az Emma Ruth Rundle lesz a vendég, akinek Marriages nevű zenekara már szintén fellépett az A38 Hajón, és az együttes utóbbi lemezét két éve mutattuk be a blogon.

Az erőteljes folk-rock alapcsapat, a 16 Horsepower ugyan már régesrég feloszlott, de a karizmatikus frontember, David Eugene Edwards Wovenhand nevű szólóprojektjével még nagyobb sikereket ér el. Több mint egy évtizede töretlenül, egészen elképesztő erővel és frissességgel. Úgy is fogalmazhatunk, hogy többek között a 16 Horsepower azon számait, melyeknek a többségét David egyedül vette lemezre, most egy „irgalmatlan” rockzenekarra hangszerelve játsszák, ám úgy, hogy közben jottányit sem veszítenek az emelkedettségükből.

A Wovenhand egyfajta szakrális rock ‘n’ roll-t játszik, amelyben az áhítat, a bluegrass, a folk, a goth-rock és az altcountry meghatározhatatlan elegye alakult ki: angolszász népzenei hatások, spoken word, rock, érzelmek és lendület. S miközben napjaink rockzenéje egyre kevésbé bajlódik a mélységekkel, David Eugene Edwards Wovenhandje rendületlen katarzist kínál.

Metronómpontossággal, kétévente megjelentetett sorlemezei közül a legfrissebb, a Star Treatment a jövő héten jelenik meg, de itt a hajó blogján már a hivatalos megjelenés előtt meghallgatható. A lemezcímet Edwards a vele készült, hamarosan a blogon is olvasható interjúban így magyarázta: „Minden, amit tudunk, valamilyen formában kapcsolódik az éjszakai égbolt csillagaihoz, mindenben ott vannak, így adta magát ez a koncepció.” Wovenhand e lemez európai turnéján érkezik az A38 Hajóra – oda, ahol már több elképesztő erejű koncertet tartott.

A budapesti koncert külön érdekessége, hogy a fellépés után alig tíz nappal, szeptember 29-én érkezik az A38 Hajóra Wovenhand egykori zenésztársa, Slim Cessna, akivel a nyolcvanas években együtt alapította The Denver Gentlemen nevű zenekarát. A különleges hangulatú alternatív countryt játszó Slim Cessna’s Auto Club szintén a napokban jelentette meg új lemezét, amelyet pár nappal ezelőtt mutattunk be az A38 blogján.

Ráadásként pedig, hogy látható legyen, milyen ereje is van egy Wovenhand-koncertnek, megmutatunk egy teljes koncertfelvételt, ami – sok más remek koncerttel együtt – a napokban került ki az A38 Hajó frissen indult YouTube-csatornájára. Ez Wovenhand legutóbbi, 2014-es fellépésén készült.