Oldal kiválasztása
Pillanatkép a Nemzetközi Wahorn Klub egyik fellépéséről

Pillanatkép a Tapasztalt Ecsetek egyik fellépéséről

A “Nemzetközi Wahorn Klub az A38-on” űrt tölt be havonta egyszer egy hétfőn. Ha ezzel kezdjük a hetet rájöhetünk hogy jó, de legalábbis van értelme a kutatásnak. Az A38 gépházában ahol a nemzetközi zenei élet legnagyobbjai szoktak megfordulni, a szerencsés látogató maga is megpihenhet a zenei improvizáció alkalmanként változó szárnyán. Szeptember 12-én, a sorozat első állomásán a kitűnő Tapasztalt Ecsetek formáció koncertjét hallhatjuk majd, Wahorn András mellett olyan előadókkal, mint Szurcsik József, Marjai Judit, Chris Allan, Kopasz Tamás, vagy Magyarország Billy Cobhamje, Molnár Gábor.

Honnan jött a Nemzetközi Wahorn Klub ötlete? Mi volt az előzménye és mi várható ebben a félévben? 

A Bizottság együttes feloszlása után 25 év kísérletező stúdiómunka után úgy éreztem vissza kell térnem az élő zenéhez. Az elmúlt 6 évben sok olyan zenésszel játszottam együtt akik képesek voltak rá, hogy úgy kezdjük el a koncertet, hogy ne kérdezzék meg, hogy mi lesz. A félreértések végett nem is improvizációnak, hanem reakció zenének hívnám amit el akarok érni.Nem zenei szabályok adják az előadás keretét, hanem egymás muzikális személyiségének határai. A klub mindig változó fellépői, és hallgatóit egy dolog tartja össze: a NEMZETKÖZI KALANDVÁGY.

Az A38 Hajó motorbárjában, egy igazán rendhagyó és különleges helyszínen lesznek a koncertek. Miért pont ezt a helyszínt választottátok?

Mert otthonos, rendhagyó és különleges, és mivel eddig VIP backstage-bár ként üzemelt  a nemzetközi zenei élet ott megfordult kiemelkedő személyiségeinek szellemei ott lebegnek segítőkészen.

Az első koncertetekre szeptember 12-én kerül sor, amikor a Tapasztalt Ecsetek formáció mutatkozik be. Mit kell róluk tudnunk?

A Tapasztalt Ecsetek zenekar harcedzett főleg Munkácsy díjas képzőművészekből áll. Nekem van Lovagkeresztem is, amit soha sem fogok visszaadni, mert az az enyém. Egy korszerű fúziós zenekar ez, ahol a szexuális vizuális elem is szerepet játszik Marjai Judit által. A filozófia, és a humor is tiszteletbeli tag itt, mert van.

Van-e olyan előadó, akinek a legjobban örülnél, ha részt venne a Nemzetközi Wahorn Esteken? Csak élő személyek számítanak!

Louie C.K., Connan O. Brian, 4 ismeretlen fiatal tehetség Amerikából, Afrikából, és Oroszországból, és Japánból, valamint 11 meztelen nő.

Mik a további terveid, vágyaid, rémálmaid?

A legnagyobb rémálmom, hogy minden vágyam, tervem teljesül.