Oldal kiválasztása

Touché Amoré

Az utóbbi évek egyik legütősebb poszt-HC, punkrock együttese, a Touché Amoré igazán nem ismeretlen Magyarországon. A zenekar most visszatér, hogy február 5-én az A38 Hajón mutassa be egészen friss, alig két hete megjelent új nagylemezét. A Stage Four fantasztikusan érett anyag lett, amiről bárki meggyőződhet, hiszen a lemez alább teljes egészében meghallgatható.

A Touché Amoré napjaink dallamosabb punk-HC vonulatának talán legegyedibb hangú együttese. Bár az első, a Deathwishnél megjelent lemezek még jóval agresszívebbek voltak, a Touché Amoré nagyon sokat változott az idők során. Az új, alig pár hete – immár a műfaj alapvető kiadójánál, az Epitaph-nál – megjelent negyedik nagylemez, a Stage Four már egész elképesztően érett anyag. A Touché Amoré úgy képes gyönyörű, okos, már-már klasszikusan rockos zenét írni, hogy mindeközben mist sem veszít legendás energikusságából. A lemez címe már önmagában koncept: utal arra, hogy ez a zenekar negyedik sorlemeze, de emléket állít a dalszerző-frontember, Jeremy Bolm rákban elhunyt édesanyjának is.

Mindannyian Fendereken játszunk, és ez alapvetően meghatározza a hangzást” – mondja Nick Steinhardt, a basszerből lett gitáros. „Ettől aztán nagyon csengő-bongó lesz a sound, és ehhez jöb még hozzá Jeremy nagyon érthető scream-je. Jeremy rendkívül tehetséges és őszinte szövegíró, és az  általa énekelt-screamelt személyes helyzetekhez mindenki könnyen tud kapcsolódni.

A mélyen megélt személyes fájdalom kulcsmotívuma az új lemeznek, de ez a legkevésbé sem valami pehelykönnyű, szerelmibánatos emós póz, hanem komoly trauma. Mindebből egy fantasztikusan változatos, komoly, érett anyag lett, dinamikus, energikus és gazdag.