Oldal kiválasztása
Wax Tailor

Sűrű, füstös atmoszféra: Wax Tailor

A francia downtempo hiphop királya, Wax Tailor, azaz Jean-Christophe Le Saoût már többször fellépett az A38 Hajón. Wax Tailor az utóbbi időben nagyszabású, nagyzenekaros koncertprodukciójával volt elfoglalva, de egy hete megérkezett lejjebb teljes egészében meghallgatható új nagylemeze, a By Any Beats Necessary, amelynek bemutató turnéján visszatér Budapestre, december 15-én az A38 Hajóra. A lemez szokás szerint számtalan közreműködője közül az egyik nem más, mint Tricky, aki egyébként szintén koncertezik az A38-on, november 17-én.

Wax Tailor régóta fontos alakja a francia hiphop-színtérnek, a kilencvenes években La Formule nevű zenekarával tisztes sikereket aratott MC-ként, de aztán érdeklődése egyre inkább a zeneszerzés, és a komplexebb szerkezetek felé fordult. „Minél több rapszöveget írtam, egyre inkább úgy éreztem magam, mint egy fimrendező. Ez vezetett a Wax Tailor projekthez, és a mozi tudatos használatához.” A kifejezés nem véletlen: Wax Tailor produkciói, lemezei, szettjei és élő koncertjei kifejezetten filmszerűek: összetettek, látványosak és magukkal ragadóak.

Ilyen az alig pár napja megjelent új nagylemez, a By Any Beats Necessary (tehát a Minden szükséges ütemmel). Védjegyszerű, sűrű, füstös, suspense-es atmoszféra, triphop, downtempo és melankólia, éteri dallamokkal, rengeteg hangminával, és persze nagyszerű közreműködőkkel. Ghostface Killah vagy a csodás hangú Charlotte Savary mellett nem más MC-zik a Bleed Awayben, mint e világ avatott tolmácsolója, az A38 Hajón egyébként új zenekarával, a Skilled Mechanics-szel november 17-én fellépő Tricky. A lemez itt teljes egészében meghallgatható, de egyébként is érdemes körülnézni Wax Tailor YouTube-oldalán, mert beharangozásként összes eddigi lemezét feltette.