Oldal kiválasztása

Csontig hatoló rockzene: Turbo

Három év szünet után újra színpadra lép az elmúlt évek hazai rockszínterének egyik legizgalmasabb zenekara, az egyszerre odalépős és elszállós zenében utazó Turbo. Hogy mi inspirálta a visszatérést, és, hogy lesz-e a mostani koncertnek folytatása, Tanka Balázs énekest kérdeztük.

Három évvel ezelőtt lezártatok egy fejezetet a Turbo életében. Sőt, talán az is benne volt a pakliban, hogy a történet úgy ahogy van, lezárul. Mennyire tudtátok, hogy lesz folytatás? Vagy nem tudtátok, de nyitva hagytatok egy ajtót a visszatérésnek? Egyáltalán, miért dönttetek akkor úgy, hogy befejezitek? 

Amikor elkezdtünk együtt zenélni, éreztünk egyfajta közös erőteret, energiát, ami összeköt minket és a zenénket egyaránt. Megállapodtunk, hogy amennyiben ez az energia egy kicsit is alábbhagy, azonnal befe-
jezzük. Három évvel ezelőtt ezt éreztük, de azt is éreztük, hogy nem teljesen fogyott el ez az erő, csak kevesebb lett, ezért hagytuk nyitva azt a bizonyos kiskaput.

Mennyire voltatok akkor elégedettek azzal, amit addig elvégeztetek, ameddig akkor művészi szempontból és a siker tekintetében eljutottatok?

A többiek, az egész zenekar nevében is mondhatom, hogy elégedettek voltunk és vagyunk is. 10 év, 4 lemez, 2 Fonogram-díj, rengeteg koncert. Egy magunkfajta “örömzenélős” együttesnek ma Magyarországon ez a csúcs. Persze lehetett volna egy Wembley, vagy egy Népstadion, de ami késik, az jön (mosolyog).

Ki mivel foglalkozott – már ami a zenét vagy a művészetet illeti – az elmúlt három évben?

Annyi mindennel, hogy nem is tudom itt felsorolni… A goa-fesztivál szervezéstől a gyereknevelésen át szinte mindennel. Nagyon széles a skála.

Mikor, hogyan és miért merült fel, hogy újra legyen Turbo? Voltak-e dolgok, amiket megfogadtatok, hogy most másképp lesz, mint az  „első körben”?

Azt a bizonyos “őrlángot” komolyan gondoltuk. Van egy közös platformunk, ahol üzengetünk egymásnak. Egyszer csak megjelent ez az ötlet és mindenki rábólintott, talán mindenkinek most kezdett hiányozni a rock and roll. Akár hogy is, jó volt újra lemenni a próbaterembe.

A mostani A38-as koncert egy egyszeri alkalom, vagy lesz folytatás? Egyáltalán, milyen ütem szerint fog működni a jövőben a Turbo élete?

Erre most nagyon nehéz válaszolni. Talán a buli után többet tudok erről mondani…

Mik a terveitek a közeljövőre? Új lemez, koncertek, ilyesmi?

Most hogy újra próbálunk előkerülnek új témák is, és ahogy magunkat ismerem ezekből előbb vagy utóbb kész számok lesznek, aztán, hogy azokkal mi lesz azt még senki sem tudja.

KÖVESD AZ A38 BLOGJÁT!
Az A38 hírei, exkluzív anyagok, interjúk, minden a fellépőkről és a kulisszák mögül. Iratkozz fel az A38 Hajó blogjára itt!