Oldal kiválasztása

A Bedroom csapat már közel hét éve ténykedik a budapesti éjszakában, de csak tavaly nyáron találkoztunk velük először az A38 hajón. A tetőteraszon kezdtek két remek nyári bulival, volt egy bulijuk a hajógyomorban és most az orrteraszt is meghódították lépegetős house zenéikkel. A két rezidens a kedvünkért összeszedett pár kedvenc tracket, amely meghatározza majd a nyári „Fine Selection” sorozatuk ívét.

Monoclick

Motorcitysoul – Phantasy (Daniel Stefanik Remix) 

Aki ismer az tudja, hogy ezt a track-et minden nyáron előveszem, hosszú évek óta. 2010-et írunk, Daniel lemegy a Hainer tó partjára barátaival, ahol eltolnak egy vastag füve…rettát, majd jó komáit hátra hagyva haza viszi a trackben hallható gyönyörű női hang tulajdonosát, aki halőrként szolgálta a tó nyugalmát, de hangszálai titkon mindig is stúdióért kiáltottak. (True story!)

Worker Union – Jim’s Can

Ez a két francia csávó mindig meg tud lepni. Remek összhangban vannak és ez minden zenéjükön érződik. Ez egy olyan track, amire csak azt szoktam mondani: ennek lelke van! Ha ettől nem löttyen ki a Long Island a hajón, akkor semmitől.

Pavel Iudin – Eightpass

Pavel nevével pár éve találkoztam csak először, de azóta is hű követője vagyok. Ha valaki ért a melódiákhoz, a remek groove-okhoz, akkor ő az. Az „Eightpass” az a track, amitől mindenkinek megcsillan a nyár a szemében.

Lee Burton – 12 Angry Apes

A jó Lee Burton! Ő az a figura, akinek meg sem kell hallgatnom egy új zenéjét, látatlanba is megveszem. A görög úriember a szintén görög John Dimas kiadójánál az Elephant Moon-nál dobta ki ezt a lemezt, amely már egy ideje állandó utasa a táskámnak. Egy remek house, amit valószínűleg egy állatkerti látogatása inspirált. Ha egyszer úgy hozza az élet, szívesen zenélnék vele.

Michael James – 030303

Bad food, worse weather, Mary fucking Poppins… egy igazi angol,de mentségére váljon nagyon jó zenéket ír. Múlt héten teszteltem először a hajón ezt a zenét és mindenki arcára mosolyt kanyarított és még fog is egy párszor a nyáron.

Electric Boutique

James Dexter – Drift

Talán az egyik legjobb house producer UK-ből, régi kedvencem James Dexter legújabb EP-ről a címadó track, igazán jól megy a hajós coctailokhoz és masszív alapjával felpattint a székből.

Mihai Pol – Summer (Original Mix)

Az eredetileg januárban megjelent albumról a ‘Summer’ a kedvencem, szerintem Mihai sem a téli napokra tartogatta ezt a trackjét, igazi nyár zene, csodálatos harmóniákkal.

COEO – Humbled

Őszintén bevallom, a két münchenii srácot csak idén fedeztem fel magamnak igazán, ez a zene hiányzott eddig az életemből! Körülbelül ezerszer hallgattam meg, de számomra megunhatatlan, a dallamot annyira eltalálták, miközben a súlyos house alap lüktet alatta.

Christian Jay – Liston 2

A Bristol-i Christian egyik legjobb darabja, ami számomra bekategorizálhatatlan darabja a művésznek, éppúgy elmegy egy club warm up-ban és egy szabadttéri buli elején is. Biztos ezért jött éppen a vegyes összetételű Barcelona-i Kommuna Tapes kiadónál, ahol hasonló zenékből nincs hiány.

Black Loops & Maik Yells – The Greatest

A három berlini srác mint fekete-fehér egyensúlyozza egymást, így a zenében is deep és tech house között kalandoznak ebben ‘a legnagyobb’ című zenéjükben is. Ettől reped igazán az a hajópadló!