Oldal kiválasztása

Az elvágyódásra alapozó Belau az A38 Tetőteraszon koncertezik

A stílusát sundowntempóként definiáló, Kedves Péter multiinstrumentalista-producer köré épülő Belau 2015-ben mutatkozott be, 2016-ban jelentette meg The Odyssey című nagylemezét, mely Fonogram-díjat is kapott, s melynek remixváltozata, a The Odyssey 2084 idén májusban jött ki. A Belau július 21-én az A38 Hajó Tetőteraszán lép fel, ennek alkalmából kérdeztük Kedves Péter kedvenc zenéiről és zenei élményeiről.   

Életed zenészei és lemezei, akik, és amelyek miatt hangszert ragadtál és zenét írsz?
Ami miatt elkezdtem zenélni az az Artic Monkeys Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not című lemeze, valamint az első két Franz Ferdinand lemez volt. Kedvenc zenészeim: Bonobo, Flume, Zero 7, London Grammar, Aurora. Kedvenc lemezeim: MØ, a Glass Animals, a Jungle, és Aurora debütáló albumai.

A legfontosabb dolgok, ami miatt még mindig zenélsz?
Saját dalok írásának öröme a legfontosabb, valamint, hogy a zenénknek köszönhetően viszonylag sok olyan helyre eljuthatunk, ahova egyébként valószínűleg nem. Ezek az élmények, kalandok adnak új inspirációkat.

Dalok, melyeket bárcsak te írtál volna?
Bármelyik Bonobo vagy MØ dal.

Koncertek, amiket sosem felejtesz el?
Nézőként az előző válaszomat tudnám megismételni. Zenészként, azok, amikor teltházas Budapest Park előtt játszhattunk.

Koncertek, amelyek bárcsak sosem értek volna véget?
Nézőként a Glass Animals első budapesti koncertje, vagy a Portishead magyarországi koncertje volt. Zenészként a tavalyi fellépésünk a paloznaki Jazz Pikniken vagy az Untold fesztiválos fellépésünk.

Pillanatok, melyek bárcsak sosem történtek volna meg, de ma már nevetni tudsz rajta?
Az egyik koncertünkön röhögőgörcsöt kaptam, ezen már, akkor is nevettem, pedig, próbáltam abbahagyni, de nem ment.

Milyen lesz a Belau idei éve?
Szerencsére nagyon sűrű évünk van, közel 60 koncerttel, 10 országban. Nyáron ott leszünk a nagyobb hazai fesztiválokon is. Teljesen új dalokat és klipeket is szeretnénk ősszel kiadni, hiszen elkezdtünk az új lemezzel foglalkozni.

A cikk elkészülését a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja támogatta.

Hangfoglaló Program       nka_hu