Oldal kiválasztása

Újra a #keddazujpentek: Random Trip a Tetőteraszon egész nyáron

Visszatért az A38 Hajó Tetőteraszára a Random Trip-koncertsorozat. Már biztos, hogy őszig a #keddazujpentek, és Delov Jávor impro-sorozata minden héten izgalmas előadók örömzenéjét hozza a Hajóra. A szünetről és a folytatásról kérdeztük a zenekarvezetőt.

Fél évig szüneteltettétek a keddi etapokat – mi történt veletek az elmúlt hónapokban?
Pihentünk, töltődtünk, inspirálodtunk. Közel kilenc év és a Zenehíd c. albumunk után úgy éreztük, hogy egy kicsit ideje lenne behúzni a kéziféket, egy kicsit kifújni magunkat, és időt szánni arra, hogy végiggondoljuk, honnan indultunk, hová fejlődtünk, és hová fejlődhetnénk még a Random Trippel. Szerettem volna időt szánni arra, hogy még inkább keretek közé és rendszerbe tudjuk foglalni a Random Tripet mint projektet, fejleszteni magunkat, valamint kiéheztetni magunkat az új zenei kalandokra.

Mi hajt titeket, hogy ennyi idő után is folytassátok a heti koncertsorozatot?
Egyrészt még mindig imádunk zenélni, szerintünk ez a világon a legjobb dolog, amit magunkkal és a közönségünkkel tehetünk. Másrészt  ‘katarzisfüggők’ vagyunk.

Ha van ilyen, akkor mi a vezérfonala a mostani szezonnak? Mi alapján hívtok vendégeket?
Szeretnénk majdnem minden kedden legalább egy olyan hangszeres, vagy vokális előadót elinvitálni, aki még nem lépett fel a Random Trip színpadán. Az utóbbi két-három évben nagyon sok tehetséges, profi, az improvizációra nyitott zenész jelent meg a hazai zenei palettán mindazon rutinos előadók mellett, akikkel régebb óta nagyon szeretnénk közös zenei utazásokban kipróbálni magunkat. Mindezek mellett továbbra is szeretnénk kihasználni az A38 Hajó Tetőteraszának a klub jellegű adottságát, ahol a közönség a fesztiválokkal ellentétben testközelből figyelheti meg és lehet tanúja az „igazi zenei pillanatok” és a flow élmény születésének.

Sorolj fel három kedvenc Random-élményt a Tetőteraszról!
Nehéz a nagyon sok jó élmény közül hirtelen hármat is kiemelni. Dub Fx váratlan megjelenése a színpadon mai napig meghatározó élmény, de a Palya Beával-Saiiddal-Szabó Balázzsal közösen megalkotott Dobban c. számunk születése, vagy a Kiss Tibi-Andy Hefler-Premecz Mátyás-Drapos Gergő féle „nagy találkozás” ugyanilyen jelentős.

A rend kedvéért egy rossz élményről is mesélj!
Amikor az amúgy szenzációs külföldi vendégeinkről kiderült, hogy életükben nem rappeltek, énekeltek még élő zenekarral, bár csendes, békés stúdió körülmények között világbajnokok. Igazából szegény Zeek és Busa Pista – meg nem mellesleg a hatalmas Pantherás pergődobom – akarva akaratlanul is megette őket reggelire…

Várható még, hogy a Zenehídhoz hasonlóan megírt dalokat adtok ki és elő?
Szerintem majd valamikor biztos fogunk ilyet készíteni, mert bár 50 előadóval készítettük el a legutóbbi albumunkat, nagyon sok mindenki lemaradt erről a lemezről.

Ősszel mi következik? Leköltöztök a Koncertterembe, vagy újabb szünet?
Szeptemberben egészen biztosan újból szusszanni fogunk, hogy kipihenhessük a fesztivál időszakot, és hogy újra felszívtassuk magunkat az őszi szezonra.

A művészi tevékenységed mindig is szerteágazó volt – a Randomon kívül mi mindenben vagy benne mostanában?
A paletta széles: a Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekartól az old-school rock’n’rollt játszó Révész Sándor-Závodi János féle Piramis Évek produkcióig sokfelé dobolok, de már most elindult az agyalás a jövő évi Pilvakeres szerepünkről is a Random Trippel.