Oldal kiválasztása

2018 egyik leghype-abb zenekara, a SUPERORGANISM érkezik az A38 Hajóra június 24-én

Tavaly alakultak több kontinensről származó tagokkal, év elején jött ki az első nagylemezük, és máris odáig van értük mindenki, aki csak egy hajszálnyi affinitást is érez a nerdy zenék iránt. DIY-alapokra helyezett szivárványzenében utaznak, tűzokádó delfinekkel és repülő Szabadság-szoborral. Villáminterjú a SUPEROGANISM-mel, akik várhatóan a június legimpulzívebb koncertjét adják a Hajón.

Melyek a kedvenc, nemzetközi tagokból álló zenekaraitok?
Túl sok van… Velvet Underground, Fletwood Mac, Crosby, Stills, Nash & Young, Boney M, AC/DC.

2017-ben alakultatok, de idén márciusban már ki is jöttetek az első lemezetekkel. Hogy tudtatok ilyen gyorsan haladni?
Nyolc ember = rengeteg ötlet.

Pozitív fogadtatása volt a lemeznek, de mennyire számít nektek a kritikusok véleménye?
Nem nagyon szoktunk kritikákat olvasni. Ettől függetlenül örülünk neki, hogy tetszik az újságíróknak.

Hogy néz ki nálatok a dalszerzés?
Több dalszerző és producer van a zenekarban, egyik hálószobából a másikba küldjük egymásnak a fájlokat addig, amíg valami jó nem sül ki belőlük.

Említettétek egy interjúban, hogy néha úgy írtok dalt, hogy előtte célzottan hallgattok zenét. Tudsz mondani olyan előadót vagy számot, ami merőben inspirálta valamelyik dalotokat?
Nem pont így csináljuk. De ettől függetlenül imádunk zenét hallgatni és azt megosztani egymással. Van egy folyamatosan frissülő playlistünk rengeteg dallal. Mindannyian masszív zenebuzik vagyunk, gyakorlatilag reggeltől estig zenét hallgatunk. De olyan nincs, hogy hallunk valamit, és megpróbáljuk a saját hangzásunkban megcsinálni. A mi zenénk maximum egy nem-tudatos mashupja mindannak, amit hallgatunk.

A Wikipédia szerint nyolcból hét tag egy nagy, teraszos házban él együtt. Ennek biztos van jó és rossz oldala is, hogy élitek meg?
Pro: olcsó a lakbér, sok időt tölhetünk együtt és jól érezhetjük magunkat.
Kontra: igazából nem nagy, elég kicsi, csak egy tusolónk van, és a takarításra is nehezen vesszük rá magunkat.

Soul (a zenekar egyik énekese) hogy-hogy nem lakik veletek?
Ő költözött utoljára Londonba, és mire megérkezett, már minden szoba fullon volt. De amúgy nem gáz a helyzet, tőlünk egy sarokra lakik egy pincében.

Jelentős korkülönbség van a zenekar legidősebb és legfiatalabb tagja között. Ez milyen hatással van a munkátokra?
Nem mondanám, hogy okoz bármi problémát. Ha van egy megszállottsághoz közelítő érdeklődésed mondjuk a zene iránt, akkor megtalálod magad mellé a hasonló érdeklődésű társakat. Ehhez túl kell lépned azon, hogy leszűkítsd a kört korodbeli, azonos bőrszínű vagy nemzetiségű zenészekre. Nekünk ez teljesen természetes.

Volt egy cikk rólatok, amiben az új Gorillazként emlegettek titeket. Mit gondoltok erről?
Haha, a Gorillaz király, nagyon jól esik.