Oldal kiválasztása

Nem szórakoztató metál – így definiálja magát a holnap a Hajón koncertező Dereng. Nyerj könyvet és jegyet a bulira a Bookline-nal!

Egy nappal a koncertjük előtt összefutottunk Magyarország egyik leginkább avantgárd rockzenekara, a Dereng alapító-gitárosával, Bokros Csabával. Gyorsan meg is kérdeztük pár dologról, amit tudni érdemes mostanában róluk és a holnapi koncertjükről.

Mostanában Örsnek elég sok dolga van az AWS-sel. Hogy hozzátok össze a naptáratokat?
Emailen. Meg nehezen. Amúgy is elfoglalt ember nálunk mindenki. De mivel nekünk ez a zenekar egy baráti kör is, ezért találunk rá mindig időt. Koncertet szervezni amúgy is idegörlő, így most egy kicsivel nehezebb. De csak egy kicsivel.

2016-ban jelent meg az utolsó lemezetek, mikorra várható a következő?
Idén. De csak egy kislemez lesz.

A többiek is több zenekart megjártak már, mi mással foglalkoztok a Dereng mellett?
Baxi, a basszus gitárosunk nagytőkés villamosmérnök, hangmérnök, apa, és ki tudja még mi. Page dobtanár. Én nyomdász. Örs világsztár. Ezekről papírunk is van, elküldöm ha kéri bárki.

Az eddigi albumaitoknak kiemelkedően jó címet adtatok, lehet már tudni, hogy mi következik a A szén-dioxid összeigyűjtése és visszasajtolása földtani szerkezetekbe és a A műsorellenőrzés egyik formája feltűnően ritka után?
Legény fájdalom. Ez lesz a címe.

Beütött az olvasásra kitűnően alkalmas nyár – mit olvastatok mostanában szabadidőtökben?
Nemrég fejeztem be Cormac McCarthy Az út c. könyvét, ami életem legmeghatározóbb regényei közé került. Nagyon magával ragadott és egyben le is nyomott az apokaliptikus hangulat, és az ezen végigvonuló apa-fia kapcsolat. Teljesen kikészülem mire a végére értem. Jó és rossz értelemben is. Hatalmas alkotás.

Milyen zenekarok, albumok, dalok pörögtek nálad otthon az elmúlt egy évben otthon?
Amplifier, Tesseract, Perihelion, Agnes Obel.

Milyen dalok lesznek fókuszban a Hajós koncerten?
Alapvetően a nagylemez, néhány újdonsággal kiegészítve.