Oldal kiválasztása

Kissé hihetetlen, de tíz éves a Firkin. Nálunk, veletek osztoznak a születésnapi örömökön, több tucatnyi küföldi turnéállomás után most pénteken tartják a jubileumi koncertjüket az A38 Hajón. Megragadtuk hát az alkalmat, hogy megkérdezzük zenei élményeiről és múltjáról Virág Lilit, a zenekar hegedűsét.

Életed zenészei és lemezei, akik és amelyek miatt zenélni kezdtél és dalokat írsz?
Hét évesen kezdtem hegedülni, és nem tudok visszaemlékezni, hogy volt-e hatása erre bármilyen zenésznek vagy zenének. Az ír zene iránti érdeklődésem és szerelmem kezdetét viszont tudom, hogy a gyerekként látott Lord of the Dance produkció indította el. Húgommal állandóan azokra a dalokra táncoltunk otthon a nappaliban. Így amikor gimnazistaként lehetőségem adódott csatlakozni egy tradicionális ír zenét képviselő zenekarhoz, nem sokat gondolkodtam! 😉

Dalok, melyeket bárcsak te írtál volna?
Bármelyik Flogging Molly nóta!

Melyik zenei korszak az, ahova, ha lenne időgéped, kérdés nélkül visszarepülnél?
Barokk. Imádom!

Ki az az öt kortárs zenész, akivel boldogan dolgoznál együtt?
Imádnék egy közös turnét a Flogging Mollyval és a Dropkick Murphyssel. De sorolhatnám… 🙂

A zenekar ma megjelent vlogja, nemrég szerzett berlini kalandokról:

Mi volt az az első pillanat, vagy azok az első pillanatok, amikor azt érezted: igen ez már több, mint vágyálom, tényleg zenész leszek/vagyok?
Amikor bekerültem a Firkinbe.

Koncertek, amiket sosem felejtesz el? (Akár nézőként, akár előadóként)
Nézőként az első és sajnos egyben utolsó Linkin Park koncertem. Zenészként nem tudok kiemelni sajàt koncertet, mindegyik más és más, és pont ezért felejthetetlenek. De talán az első koncertem a Firkinnel, ha nagyon választani kell.

Firkin-pillanatok, melyek bárcsak sosem történtek volna meg, de ma már nevetni tudtok rajtuk?
Volt egy számomra nagyon kellemetlen szituáció az egyik német fesztiválon pár éve, ami abból adódott, hogy felszívódott a sofőrünk a busz kulcsával együtt, nekem meg nagyon kellett volna valami a turnébuszból.

Milyen volt a tavalyi év és milyen lesz 2019, mik a tervek, célok, vágyak?
2018 rengeteg utazást, élményt, új embereket adott. A 2019-es évben új dalok fognak születni, amiket szépen sorban majd hallhat is a közönségünk. Illetve készülőben van egy új projekt, de erről még nem mondhatok semmit! 😉