Oldal kiválasztása

Vasárnap meghal, majd feltámad az A38 Hajó színpadán a Mörk. Budapest, vagy inkább egész Magyarország legmenőbb vokális hiphop/soul formációja The Death and Resurrection of Mōrk c. lemezét mutatja a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Remek apropó volt ez arra, hogy ők legyenek az A38 Home Tunes második szelektorai: új sorozatunkban az Esti Kornél után a Mörk tagjai veszik sorra, melyek a kedvenc élményeik azokból az alkalmakból, amikor nem zenélni érkeznek a fedélzetre.

Íme, a Mörk-tagok kedvenc dalai az A38 Hajó Koncertterméből:

Szeifert Bálint – basszusgitár, gitár

Másfél – Tekerj bele Konrád!

Az első CD, amit életemben vásároltam, a Másfél „Ballast” című live albuma volt, amit az A38-on rögzitett a zenekar. Nagyon szeretem a zenéjüket, és Sabák mester azóta is az egyik kedvenc basszgitárosom!

Zentai Márk – ének

Kistehén – Virágok a réten

Én a kistehénnek ezt a dalát választottam, mert életem legfesztelenebb időszakára emlékeztet, amikor sok barátság alakult, és alakulóban volt mindenkinek a személyisége. Nagyon szeretem a Kistehén zenekart emberileg is, a koncerteken meg elképesztő emóciók szabadulnak fel a közönségben!

Szabó Dániel Ferenc – dob

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet – Shapeshifter

Én azért ezt a felvételt választottam, mert nagyon tetszik Vera és Bálint quartetjének új albuma, nagyon jó szerzemények szerepelnek rajta. A Shapeshifter c. dal az egyik, amelyiket nagyon kedvelek, és ezt az A38-on is rögzítették. Szerencsére ott lehettem élőben is ezen a koncerten!

Novai Gábor Novan – billentyűs hangszerek

Ethnofil – Balkán taxi

Az Ethnofil az egyik kedvenc hazai zenekarom zenei es emberi szempontból is. A koncert egyszerre nyújt egy szofisztikált zenei élményt az összetett poliritmikákkal, harmóniàkkal ès szólókkal, miközben egy pszichedelikus tànczene, amire élőben szèttombolod magad. A magyar népzenèt meg kiválóan, jó ízléssel szövik össze a mai groove-okkal és teszik aktuálissá. Ezen a koncerten személyesen is ott voltunk a zenekarral. Jó volt.