Oldal kiválasztása

Ismerhetjük őket a klubokból, ismerhetjük őket a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóból, egyre több helyen találkozhatunk velük. A júliusban az A38 Hajón a Marble Misttel koncertező The Bluebay Foxes-zal beszélgettünk.

Olvashattuk, hogy tavaly decemberben elképesztő tempóval váltottatok gitárost. Azóta lenyugodtak a dolgok a zenekar körül? Beállt az új működés?
A tagváltós történet egy hosszú folyamat eredménye volt, amivel kapcsolatban mi is bizonytalanok voltunk sokáig. Épp, hogy befejeződtek az első lemezünk felvételei, majd rá pár hétre az azt követő koncerten már új gitárossal léptünk színpadra. Azóta nagyon sok minden alakult át bennünk és a zenekar egészében is egyaránt, és az a tapasztalatunk, hogy Balázzsal közösen egy még jobb zenekarrá válhatunk.

Eltelt fél év a Now című új lemez megjelenése óta. Hogyan fogadta a közönség és a szakma? Látjátok-e, hogy ennek hatására előrelépett a zenekar?
Nekünk is, a közönségnek és a szakmának is bizonyára fontos volt, hogy egy komplex anyagot adjunk ki, mivel eddig kizárólag kislemezdalokat és egy 3 számos EP-t jelentettünk meg. A lemezbemutató koncertünk nagyon jól sikerült, sok jó visszajelzést kaptunk, és azóta is jönnek a kommentek, hogy kinek mi az aktuális kedvence a lemez dalai közül. Összességében elégedettek lehetünk az egész folyamatot illetően, a felvételektől kezdve a lemezbemutatón át visszajelzésekig.

Hogyan néz ki a zenekar nyara?
Már a tavalyi, összességében második zenekaros nyarunkat tök jónak könyveltük el. Ott voltunk sok nagy fesztivál különböző színpadjain, viszont az idei messze felülmúlja a tavalyit. A sok külső megkeresés mellett a Nagyszínpados jó szereplésünknek hála jó idősávokben léphetünk fel az összes lényeges fesztiválon, emellett játszunk több rendezvényen is szerte az országban. Nehezen találhatunk szabad hétvégét a naptárunkban már; izgatottan várjuk, hogy június végén elinduljon ez az egész.

Mik a kreatív és egyéb tervek (koncertek, turné) az év második felére?
Ősszel és télen új megjelenéseket tervezünk, ilyen-olyan formában. Sokat nem szeretnénk egyelőre elárulni ezekről. Szeretnénk folytatni a vidéken való építkezést is egyaránt, reméljük megtaláljuk erre is majd a legjobb lehetőségeket.

Minden angolul éneklő hazai indie-zenekar esetében adódik a kérdés: külföldi tervek?
Szintén a Nagyszínpadnak köszönhetően jövő januárban már biztosan ott leszünk a hollandiai ESNS – Eurosonic showcase fesztiválon, ami egy kiváló startja lehet a külföld felé nyitásnak. Emellett jelenleg is azon dolgozunk, hogy minél több ország és régió showcase fesztiváljára kijuthassunk, hogy megmutathassuk önmagunkat a külföldi zenei szakmának és embereknek egyaránt.