Oldal kiválasztása

Stúdió session videóval vezeti fel augusztus 1-i koncertjét a Marmunsk

Tökös session videóval jelentkezett a grunge-ban és heavy rockban utazó Marmunsk – nálunk hallható először a bemutatkozó lemezükön található Let Me Know élő verziója. A budapesti trió augusztus 1-jén koncertezik a Hajó Tetőteraszán a Tündérvese társaságában, melynek felvezetéseként Iklódi Tomi énekes-gitáros mesélt a lent meghallgatható dalról.

A vintage rock és grunge témák kedvelői jól tudják, hogy ez a műfaj a koncert közben arcba kapott erősítőkkel működik a legjobban – ezt a feelinget erősíti a Marmunsk legújabb videója is, ami első lemezük, a Wish I Could Blame All On You záródalához készült.

Így mesélt a zenekar frontembere a folyamatról, mely során az „alteros_hulyeseg.wav” nevű, random gitározást tartalmazó fájl kész dallá kovácsolódik:

„Be kell spájzolni a nagyon jó dolgokat, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor jönnek jól. A Let Me Know gitártémáját még valamikor 2011-ben vehettem fel egy unalmas téli szüneti napon főiskolás koromban. Tavaly a gépemen turkálva került elő a féltve őrzött mappa, amiben megtaláltam az “alteros_hulyeseg.wav” nevű fájlt és akkor lelki szemeim előtt meg is jelentek a “Végre egy zenekar itthon, akik…”-kezdetű kommentek az interneten.

A dal azokról az emberekről szól, akik folyamatosan rinyálnak minden olyan dologban, ami egyébként rajtuk csúszik el.

Mutogatnak a szülőkre, a főnökükre, a politikusokra, bárkire, viszont önmagukat kiveszik a képletből. Döntéshozás helyett megy a morgás, megfelelő kommunikáció helyett pedig a gondolatolvasás és a manipuláció. Mindenféle emberi kapcsolat tört már szét ilyen banális hiba mentén.”

Hallgassátok meg a dalt lent, a teljes élményért pedig gyertek el augusztus 1-jén, csütörtökön a Hajóra, ahol természetesen ezt a dalt is eljátssza a Marmunsk. Elővételes jegyekért ide kattintsatok, a Facebook-eseményhez itt tudtok csatlakozni.

A Marmunsk bemutatkozó lemeze teljes egészében: