Oldal kiválasztása

Frissen újjáélesztett Home Tunes-sorozatunkban hozzánk közel álló művészeket kérünk fel, idézzenek fel pár kedves A38-élményüket. Ezúttal a fényes jövő előtt álló, nemzetközi karrier-potenciállal rendelkező Deva mutatja be az A38-on vendégként szerzett zenei élményeit. Fellépőként még csak egyszer járt nálunk a Fran Palermo vendégeként, de minden adott hozzá, hogy a nem túl távoli jövőben headlinerként láthassuk viszont. Ő volt a delegáltunk a Liveurope digitális turnéján is, mely során az európa klubhálózat 11 tagja választott az országából egy-egy olyan előadót, akit bátran mutatnának meg a nemzetközi közönségnek. Következzenek tehát Дeva, azaz Takács Dorina kedvenc koncertélményei a Hajóról, egy YouTube-on megismert felvétellel megspékelve.

Žagar – Live 2019

Tisztán emlékszem arra, amikor megőrültem erre a számra. Igaz, hogy a terem leghátsó sarkában gubbasztottam, a merchpult mögött, de óriási táncot roptam azon a fél négyzetméteren belül. A legszebb az egészben az volt, hogy még az leghátsó sorban állók is teljesen megbolondultak, és az utolsó hangok lecsengése után mindenki csak mosolyogni tudott. Mintha egyszerre engedtünk volna el minden rosszat.

Sóley – Live 2015

Ez a szám nagyon meghatározó számomra, rongyosra hallgattam kamaszkoromban. Hihetetlen, hogy Sóley fáradtan csillogó hangja élőben is ennyire varázslatos. Imádom, ha egy dal mélyen a szívembe mar és kicsit felkavargatja az ott lapuló érzéseket. Mi a művészet, ha nem ez?

The Qualitons –  Live 2019

Csodások erre a sodródó pszichedelikus hangzásra keveredő énekszólamok. Amúgy a Qualitonsról semmit sem hallottam 1 évvel ezelőttig, amikor az egyik régi jó ismerősöm meg nem mutatta a KEXP-s felvételüket. Le voltam sokkolva. Ott döbbentem rá arra, hogy mennyi értékes előadó lehet még eldugva az országban, akikről még nem volt szerencsém hallani.

Boban Marković Orkestar – Live 2004

Sajnos ezt a koncertet élőben nem volt szerencsém átélni, hisz csak négy éves voltam amikor ez a felvétel készült. Hihetetlen az az energiamennyiség, ami ebben a felvételben meg lett örökítve. Nem tudom mi történne, ha most egy időgép segítségével bedobnának az első sorok közé. Szerintem hetekig nem tudnám feldolgozni az élményt. Zse-ni-á-li-sak.

Több száz további koncert újraátéléshez vagy belehallgatáshoz a YouTube csatornáinkon – iratkozzatok fel a hozzátok közel álló stílusokra!

🔵 A38 VIBES // pop, rock, indie
🔴 A38 ROCKS // rock, metal, hardcore
⚫️ A38 FREE // kísérleti zene és jazz
⚪️ A38 WORLD // világzene, népzene
🔘 A38 HAJÓ // interjúk, kulisszák mögötti tartalmak

És ne felejtsetek el Deva zenéjébe sem belehallgatni, még csak két dala van Spotify-on, amelyek alapján alig várjuk a többit: