Oldal kiválasztása
Terrible Ted

A cél: egy párhuzamos rocker-univerzum

Elindult az A38 blogjának új, Lajstrom című rovata, mely a hajón fellépő, aránylag frissen alakult zenekarokat mutatja be rövid villáminterjúkon keresztül. A Dope Calypso után a protopunk szupergrupp, a Terrible Ted mutatkozik be. Az első lemezét hamarosan megjelentető kvintett legközelebb szeptember 16-án lép fel az A38-on az INVSN társaságában. A fellépést a Cseh Tamás Program támogatja.

Kik?
Fekete Dávid – dob; Bajor Ádám – gitár; Horváth Zoltán – gitár; Kicsi Sebő – basszusgitár; Minda Endre – vokál.

Mit?
A protopunk kíméletlen nyersessége és a rengeteg feedback élvezete inspirált minket, néhol stoneres beütésekkel.

Az első lemez szövegeinek nagy része egy disztópikus sci-fi lázálomból ered, amiben a képzeletbeli főhős tudata a halála után örökre él tovább file-ként egy gépbe zárva. Kivétel ez alól a Milk Bunny című szám, amely egy ősi skandináv boszorkányról szól, amit a Wikipédián találtunk.

Hogyan és mikor?
A Terrible Ted 2014 januárjában alakult különböző hazai underground zenekarok tagjaiból (Haunebu, Broken Cups, Hangmás, Tumo) egy zuglói pincében, azzal a céllal, hogy létrehozzunk egy párhuzamos rocker univerzumot, amely minden érző szívet megérint. Anélkül akarunk heavy rocknak aposztrofált zenét csinálni, hogy emiatt éjszakánként álmatlanul forgolódnánk lelkiismeret-furdalástól gyötörve.

Példaképek?
A nagyszüleink!

Kivel lépnétek fel az A38-on?
Bárkivel, aki hozzánk hasonlóan szeret megőrülni a színpadon.

Tervek, álmok, rémálmok?
Hamarosan megjelenik az első nagylemezünk CD-n és kazettán, amihez három különböző fajta borítót lehet majd elvileg választani, és hamarosan kijön az első videoklipünk is a Milk Bunnyhoz, amely Budapest különböző pontjain játszódik majd, és ismerős fiatalembereket fog mutatni egy eléggé kínos szituációban. Az ősz folyamán több pesti koncertünk is lesz, jövő tavasszal pedig Berlin-Varsó-Krakkó miniturnét tervezünk. Álmaink között szerepel, hogy a zenénk egy brutális sci-fi/thriller aláfestő zenéje legyen, ami elképesztő sikeres lesz, és rengeteg pénzt hoz nekünk. Rémálmunk egy telt házas kolbászfesztiválon játszani délután négykor.

Itt meghallgatható a Terrible Ted első, S/T című albuma:

[bandcamp width=650 height=406 album=1979687341 size=large bgcol=ffffff linkcol=de270f artwork=small]

A zenekar Balcony TV-s fellépése: