Oldal kiválasztása

Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: …and Friends, Fish!, Nat Osborn Band, Jóvilágvan, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Cactus Truck. Pontos vetítési időpontok, rövid ismertetők és videórészletek a heti adásokból a hajtás után!

1660281_658642304181530_1327674678_n.jpg

November 3., hétfő, 00.05 (M2), …and Friends

Az and Friends egy alter supergroup. A magyar könnyűzenei underground java. Kb. 1980 óta a legjobb magyar dalok messze a mainstream-en kívül születtek. Autentikus előadásban az and Friends koncertjein hangzanak el, amelyek mostanában méltán vonzanak újra zsúfolt házakat. Sok ezek közül az énekes-szövegíró Müller Péter Sziámi nevéhez kötődik: a Száz bolha, a Bétaville, a Boldog boldogtalan, a Kicsi kicsiszolt kő, az, Amiben élsz vagy a Világegyetemista a kor nyelvén is ugyanolyan érvényesen szólnak, mint a születésekkor. Az and Friends azonban nem egyszerűen hagyomány-ápoló rock-zenekar, hanem alkotóképes, új üzeneteket közvetítő közösség, amelyben jobbnál jobb friss zenék születnek. Az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi, az Európa Kiadó, a Bizottság, a PUF vagy a Neurotic dalain túl ezeket kapja, aki az and Friends bulikat látogatja.

November 4., kedd, 00.05 (M2), Fish!

 

100% hardpop: sokféle hatás, a poptól a funky-n és hiphop-os cuccokon át a metálig, fogyasztható, szórakoztató formában tálalva a bizarrul kellemes hangulatú koncerteken, ahol együtt ficánkolhat a hínárhajú metálos és a pénztáros szőke titkárnő. Négy demó, sokezer-száz koncert, filmes kitérők, válogatáslemezek, külföldi bulik, meg minden: ez a Fish!

November 5., szerda, 00.05 (M2), Nat Osborn Band

 

A New York-i születésű Nat Osborn igazi világutas, tanult tablan játszani Indiában, játszott Budapest aluljáróiban, töltött meg nagy koncerttermeket Amerika-szerte és játszott Spanyolország legszebb erkélyein, valamint kitiltották az Egyesült Királyságból – mindezt a 25.- életéve előtt. Majd visszatérve szülővárosába megalakította a kiváló héttagú bandát, amely feszes ritmusokkal, kitűnő háromtagú fúvósszekcióval, az ő elképesztő éneklésével, valamint egy iszonyat dögös ritmusszekcióval büszkélkedhet. Mára New York egyik keresett bandájává nőtték ki magukat, s az igazi felfedezésük még nem érkezett el.

November 6., csütörtök, 00.05 (M2), Jóvilágvan

A Jóvilágvan együttes 2007-től működik azért, hogy megérintsen, ösztönözzön, kifejezzen és őszinte legyen. A párkányi zenekar zenéje elektronikus káosz, a mai értelemben vett rockzene az underground kultúra elemeivel. 2011 novemberében jelent meg a zenekar első nagylemeze Hanne címmel, ezt 2013 decemberében a Stúrovszkaya című korong követte. A térség színpadai mellett a csapat már Moszkvában, Berlinben, Prágában, Lendván és Magyarország számos városában adott koncertet, valahányszor nagy sikerrel. A zenekar egy egymást inspiráló baráti társaság, melynek fontos a zene iránti alázat és az összművészet elősegítése.

November 7., péntek, 00.05 (M2), Kiscsillag

 

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyven-körüliek garázsrock-együttese, amely úgy alakult, hogy egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A zenekar azonnal a hazai pop élvonalába robbant, ahol előkelő helyét a máig rendületlenül tartja a közönség nagy-nagy örömére.

November 8., szombat, 00.05 (M2), Péterfy Bori & Love Band – Második lemez végigjátszó koncert

 

A Love Band tagjai csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot. Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenállhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tini-lány. Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva. Péterfy Bori és kísérete, (az Amorf Ördögök extagjaiból verbuvált Love Band tagjai) második lemezükön az elsőnél jóval sűrűbb és energikusabb anyagot szereztek, amelyen felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel, amely nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék, de múltidéző költészet és a világ aktuális állapotát bemutató, szuper-éles fénykép is egyben.

November 9., vasárnap, 00.10 (M2), Cactus Truck

 

2010-ben alakultak meg Amszterdamban, s az óta száznál is több koncertet adtak Európában és az Egyesült Államokban. A szabad-improvizációs zene számos nagy klasszikusával dolgoztak már együtt, amilyen Terrie Ex, Jeb Bishop, Nicolas Field, Peter Jacquemyn, Ab Baars, Kevin Shea, Roy Campbell vagy Wally Shoup. Első lemezük Brand New For China! Címmel 2012 márciusában jelent meg a Public Eyesore Records gondozásában és kiváló fogadtatásban részesült. A 2013-ban kiadott Cactus Truck Live in USA with Jeb Bishop and Roy Campbell ugyancsak hatalmas sikert hozott nekik.